• Buradasın

    Düdüklü tencerede ayva limonlu ne kadar kaynatılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Düdüklü tencerede ayva reçeli yaparken, ayvalar suyunu bıraktıktan sonra düdük çıktıktan sonra 10 dakika kaynatılması önerilir 12.

    Konuyla ilgili materyaller

    Ayvanın dağılmaması için ne yapmalı düdüklüde?

    Ayvanın düdüklü tencerede dağılmaması için ayvaların çekirdekleriyle birlikte pişirilmesi önerilir. Diğer püf noktaları şunlardır: Ayvaların ince dilimlenmesi: Dilimlerin eşit olması, pişirme sürecinin dengeli olmasını sağlar. Şeker miktarı: Her 1 kg ayva için 700-800 gram şeker kullanılması tavsiye edilir.

    Ayva yemeği nasıl yapılır?

    Ayva yemeği yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Etli Ayva Yemeği Tarifi: - Malzemeler: 1 kilo kuşbaşı et, yarım kilo ayva, 2 baş soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı tuz, 6 bardak su. - Yapılışı: Etler soğan ve salça ile kavrulur, suyu koyulur. Etlerin pişmesine yakın, kabuğu soyulmuş, etlerin büyüklüğünde doğranmış ayvalar içine atılır ve baharatlandırılır. 2. Zeytinyağlı Ayva Yemeği Tarifi: - Malzemeler: 2 ayva, 750 gr, yarım limon suyu, 20-25 adet arpacık soğan, 2 orta boy havuç, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı zerdeçal, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 5 karanfil, 1 çubuk tarçın, 1 portakal suyu, 1 bardak sıcak su, 6-7 dal dereotu. - Yapılışı: Ayvaların kabuklarını soyup dilimlere ayırın, çekirdeklerinden 6-7 tanesini ayırın. Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı alıp arpacık soğanları ve havuç dilimlerini ekleyip 5-6 dakika kavurun. Dilimlenmiş ayvalar, zerdeçal, karabiber ve tuzu ekleyin. Ayva çekirdekleri ve karanfilleri küçük kilitli bir çay süzgecine alıp çubuk tarçın ile birlikte ayvaların üzerine yerleştirin. En son portakal suyu ve suyu ilave edip tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

    Ayva düdüklüde kaç dakikada pişer?

    Ayvanın düdüklü tencerede pişme süresi 25-30 dakika arasındadır.