Buradasın
Düdüklü tencerede ayva limonlu ne kadar kaynatılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düdüklü tencerede ayva limonlu olarak genellikle 10 dakika kaynatılır. Bu süre, ayvaların yumuşaması ve reçel veya marmelat kıvamına gelmesi için yeterlidir 24.
Adımlar:
- Ayvalar soyulur, doğranır ve limonlu suya konur 23.
- Düdüklü tencereye ayvalar, şeker, su ve karanfil eklenir 24.
- Tencerenin kapağı kapatılır ve düdük sesi duyulana kadar orta ateşte pişirilir, ardından ateş kısılır ve 10 dakika kaynatılır 24.
- Basınç çıktıktan sonra tencere açık şekilde 10 dakika daha kaynatılır 2.
Pişirme süresi, tencerenin özelliklerine göre değişebilir, bu nedenle tencerenin kullanım kılavuzuna dikkat edilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: