Buradasın
Ayvanın dağılmaması için ne yapmalı düdüklüde?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayvanın düdüklü tencerede dağılmaması için şu adımlar izlenebilir:
- Ayvaların hazırlanması: Ayvalar yıkanmalı, kabukları soyulmalı ve çekirdekleri çıkarılmalıdır 14. Dilimlenen ayvalar, kararmamaları için limon suyu ile ovulmalıdır 14.
- Şeker oranı: Her 1 kg ayva için 700-800 gram şeker kullanılması önerilir 4. Şeker, ayvalar ile birlikte düdüklü tencereye eklenmeli ve bir süre bekletilerek ayvaların suyunu salması sağlanmalıdır 4.
- Pişirme süresi: Düdüklü tencere açıldıktan sonra pişirme süresinin 15-20 dakika arasında olması önerilir 4.
- Kıvam kontrolü: Reçelin kıvamı, bir tatlı kaşığı ile alınarak bir tabağa damlatılmalıdır; damla yayılmıyorsa kıvamı ideal demektir 4.
Düdüklü tencerenin özelliklerine göre pişirme süresi değişebileceğinden, tencerenin kullanım kılavuzuna dikkat edilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: