Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cam fanusta Dubai çikolatası yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 200 gram tel kadayıf 1
- 80 gram sütlü çikolata 1
- 80 gram bitter çikolata 1
- 2 çorba kaşığı şekersiz Antep fıstığı ezmesi 1
- 25 gram tereyağı 1
- 3 çorba kaşığı tahin 1
Yapılışı:
- Tel kadayıfı elinizle iyice ayırın ve bıçakla ince ince kesin 12.
- Tereyağını bir tavada eritin ve kadayıfı ekleyerek hafifçe kızarana kadar kavurun 1.
- Kavrulan kadayıfları ocaktan alıp soğumaya bırakın 1.
- Soğuduktan sonra üzerine antep fıstığı ezmesi ve tahin ekleyip karıştırın 1.
- Çikolataların yarısını benmari usulü eritmek için bir tencereye su ekleyip kaynatın 12.
- Üzerine cam veya metal bir kap yerleştirerek çikolataları bu kapta eritin ve karıştırmaya devam edin 1.
- Eriyen çikolatayı yapışmaz çikolata kabına ince bir tabaka halinde döküp her bölgeye yayın ve dondurucuya yerleştirin 1.
- Çikolata yeterince donduğunda, üzerine hazırladığınız kadayıf karışımını yayın ve tekrar dondurucuya atın 1.
- Dondurucuda beklerken kalan çikolatayı tekrar benmari usulü eritmeye devam edin 1.
- Tatlıyı dondurucudan aldıktan sonra erittiğiniz çikolatayı tatlının üzerine dökerek üzerini tamamen kaplayın 1.
- Servis yapmadan önce çikolatanın tamamen donmasını bekleyin ve dilimleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: