• Buradasın

    Dr oetker kurabiye karışımı nasıl kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dr. Oetker kurabiye karışımını kullanmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
    1. Ön hazırlık ve hamurun hazırlanışı 1. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin 1. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın 1. Un karışımına tereyağı ve sütü ilave edin 1. Mikserin hamur karıştırıcı uçları veya el ile yaklaşık 2-3 dakika karıştırın 1. Daha sonra ele yapışmayan bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun 1.
    2. Pişirme 1. Hamuru rulo haline getirin 1. Bir bıçak yardımı ile 8-10 eşit parçaya kesin 1. Her bir parçaya el ile hafifçe bastırarak kurabiye şekli verin ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin 1. Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirip belirtilen sürede, kurabiyeler kahverengileşmeden, kenarları hafif pembeleşinceye kadar pişirin 1.
    3. Servis 1. Tepside soğuduktan sonra servis yapın 1.
    Dr. Oetker ürünleri ve tarifleri hakkında bilgi almak veya hazırlama/pişirme ipuçlarına, püf noktalarına ulaşmak için 0 850 222 98 04 no’lu Danışma Hattı aranabilir ya da droetker.com.tr internet adresi ziyaret edilebilir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dr oetker toz karışımları pişirme kağıdı ile kullanılır mı?

    Evet, Dr. Oetker toz karışımları pişirme kağıdı ile kullanılabilir. Örneğin, Dr. Oetker Wolke Çikolatalı Kek Toz Karışımı, pişirme kağıdı ilaveli olarak satılmaktadır.

    1 paket Dr. Oetker kaç porsiyon?

    1 paket Dr. Oetker puding, genellikle 4 porsiyon tatlı için yeterlidir. Küçük porsiyonlar: 5 veya 6 kişiye kadar çıkabilir. Büyük porsiyonlar: 3 kişiye kadar düşebilir.

    Dr oetker sade zencefilli kurabiye nasıl yapılır?

    Dr. Oetker sade zencefilli kurabiye yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir: 125 g tereyağı; 0,5 çay bardağı üzüm pekmezi; 2-3 yemek kaşığı esmer şeker; 1 yumurta sarısı; 1 çay kaşığı zencefil; 0,5 çay kaşığı toz tarçın; 1,5-2 su bardağı un; 0,5 çay kaşığı Dr. Oetker hamur kabartma tozu; 1 poşet Dr. Oetker şekerli vanilin. Yapılışı: 1. Tereyağı, pekmez, esmer şeker, yumurta sarısı, zencefil, tarçın, un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini bir kaba alın. 2. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 3. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 15-20 dakika bekletin. 4. Hamuru buzdolabından alın ve kısa bir süre yoğurun. 5. Tezgaha fırın tepsisi boyutlarında pişirme kağıdı serin ve hamuru üzerine koyun. 6. Hamuru merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. 7. Farklı şekillerdeki kurabiye kalıpları ile şekiller kesin ve dış kısımda kalan fazla hamurları toplayın. 8. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve 170°C fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. 9. Fırından çıkardıktan sonra tepsisinde soğumaya bırakın. Dr. Oetker'in zencefilli kurabiye tarifi ve diğer tarifleri için droetker.com.tr adresi ziyaret edilebilir.