• Buradasın

    Dr Oetker jel bitkisel kivi-yeşil elma ne işe yarar?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dr. Oetker Kivi-Yeşil Elmalı Bitkisel Jel, tatlı yapımında ve sunumunda kullanılır 123.
    Kullanım alanları:
    • Tatlı yapımı 13. Jel, 500 ml kaynar suda eritilip buzdolabında soğutulduktan sonra meyve ile birlikte tatlı olarak tüketilebilir 23.
    • Süsleme 23. Jöle, pastaların ve tartların üstünü süslemek için kullanılabilir 2. Ayrıca, meyveli tatlılarda meyvelerin kararmasını önleyerek güzel bir görünüm sağlar 2.
    • Atıştırmalık hazırlama 2. Jel, çeşitli meyve kabuklarının içinde veya kalıplarda dondurarak sunum yapılabilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dr oetker kivi - yeşil elma aromalı jel kaç dakika bekletilir?

    Dr. Oetker Kivi-Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel, oda sıcaklığına gelene kadar bekletilmelidir. Bu süre yaklaşık 10-15 dakika sürebilir. Jel, tamamen eriyene kadar karıştırıldıktan sonra kalıp veya kaselere konularak buzdolabında 1,5-2,5 saat bekletilerek istenilen sertliğe ulaşması sağlanmalıdır. Toplam bekleme süresi, jelin hazırlanmasından itibaren yaklaşık 2-3 saat olabilir.

    Dr. Oetker jöle nasıl kullanılır?

    Dr. Oetker jöle kullanımı için genel adımlar şu şekildedir: 1. Hazırlık: 2,5 çay bardağı kaynamış suyu bir karıştırma kabına boşaltın. Üzerine jöle poşetinin tamamını ilave edin ve bir kaşık yardımıyla tamamı eriyinceye kadar karıştırın. 2. Tamamlama: Eridikten sonra 2,5 çay bardağı soğuk su ilave edin ve 10 saniye daha karıştırın. 3. Servis: Hazırladığınız jeli su ile çalkalanmış bir kalıba boşaltıp buzdolabında sertleşinceye kadar bekletin. Küçük küpler halinde kesip sütlü tatlılar, pasta, meyve salatalarının süslemesinde kullanabilirsiniz. Ayrıca, jölenin kullanım şekli ürünün çeşidine göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, çilek aromalı jöle için paketin arkasında alternatif hazırlama tarifi de bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için Dr. Oetker'in resmi web sitesi droetker.com.tr ziyaret edilebilir.

    Dr. Oetker bitkisel jel besin değerleri nelerdir?

    Dr. Oetker Bitkisel Jel'in 100 gramındaki besin değerleri: Enerji: 63 kcal. Yağ: 0 g. Karbonhidrat: 15,1 g. Şeker: 14,98 g. Protein: 0 g. Lif: 0 g. Sodyum: 0 mg. 100 gramlık bir paket (100 g) Dr. Oetker Jel Bitkisel Çilek Aromalı'nın besin değerleri: Karbonhidrat: 15,1 g. Protein: 0 g. Yağ: 0 g. Kalori: 60 kcal. Bu değerler, ürünün bitkisel ve jelatin içermeyen formülünü vurgular.

    Bitkisel jel kivi ve yeşil elma ile ne yapılır?

    Kivi ve yeşil elma aromalı bitkisel jel ile yapılabilecek tatlılardan biri, yeşil Elmalı kivili Crème Olé'dir. Malzemeler: 2 paket Dr. Oetker Kivi - Yeşil Elma Aromalı Bitkisel Jel; 5 su bardağı su; 1 yeşil elma; 1 yemek kaşığı toz şeker; 0,5 çay bardağı su; 2 poşet Dr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı; 5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt; 0,5 çay bardağı fındık kırığı; 1 kivi (süsleme için); 1 yemek kaşığı fındık kırığı (süsleme için). Hazırlanışı: 1. Jelin hazırlanışı: 2,5 su bardağı suyu kaynatıp derin bir kaba alın, üzerine 1 poşet jeli boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. 2. Crème Olé'li karışım: Elmanın kabuğunu soyup rendeleyin, bir tencereye alın, üzerine toz şeker ve suyu ilave edin, orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 3. Soğuk süt ve Crème Olé'leri çırpma kabına alın, mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. 4. Hazırladığınız elmaları ve fındık kırığını ilave edin, düşük devirde 10-15 saniye çırpın. 5. Créme Olé'nin yarısını kaselerdeki jellerin üzerine paylaştırın. 6. Kalan 2,5 su bardağı suyu kaynatıp ikinci jel poşetini ilave edin ve karıştırarak eritin. 7. Fazla soğutmadan kaselerdeki Crème Olé'lerin üzerine kaşık ile azar azar dökerek paylaştırın. 8. Donuncaya kadar bekletip üzerine kalan Crème Olé'yi paylaştırın[2