• Buradasın

    Dr Oetker'in en iyi elmalı keki hangisi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dr. Oetker'in en iyi elmalı keki olarak "Elmalı Kek" tarifi öne çıkmaktadır 1. Bu tarifte kullanılan malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
    Malzemeler:
    • 3 adet yeşil elma (orta boy) 1
    • 2 tatlı kaşığı toz tarçın 1
    • 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin 1
    • 2 su bardağı toz şeker 1
    • 2 yumurta 1
    • 0,5 su bardağı sıvı yağ 1
    • 2 su bardağı un 1
    • 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu 1
    Yapılışı:
    1. Elmaları soyup küp şeklinde doğrayın, üzerine tarçın ve şekerli vanilini ekleyip karıştırın 1.
    2. Ayrı bir kaba toz şeker, yumurta ve sıvı yağ koyup kaşık ile karıştırın 1.
    3. Unu hamur kabartma tozu ile eleyerek ilave edin ve iyice karıştırın 1.
    4. Bu karışıma da elmaları ilave edip 2 dakika daha karıştırın, kalıba dökün ve pişirin 1.
    5. Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika 1.
    6. Fırından çıkarıp soğutun ve dilimleyerek servis yapın 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dr otker kek karışımları sağlıklı mı?

    Dr. Oetker kek karışımları, sağlıklı olarak değerlendirilebilir çünkü bu karışımlar doğal malzemeler kullanılarak üretilir ve katkı maddeleri içermez. Ancak, hazır gıdaların aşırı tüketimi sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle, dengeli bir beslenme planı içerisinde yer alması önerilir.

    Dr. Oetker elmalı kek nasıl yapılır?

    Dr. Oetker Elmalı Kek Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir: Malzemeler: - 3 adet yeşil elma (orta boy) - 2 tatlı kaşığı toz tarçın - 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin - 2 su bardağı toz şeker - 2 yumurta - 0,5 su bardağı sıvı yağ - 2 su bardağı un - 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu Yapılışı: 1. Ön Hazırlık: Kalıbı margarin ile yağlayın ve fırını 170 °C (alt-üst pişirme) veya 160 °C (turbo pişirme) dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 2. Elmaların Hazırlanması: Elmaları soyup küp şeklinde doğrayın, üzerine tarçın ve şekerli vanilini ekleyip karıştırın. 3. Hamurun Hazırlanması: Ayrı bir kaba toz şeker, yumurta ve sıvı yağ koyup kaşık ile karıştırın. 4. Son Aşama: Bu karışıma da elmaları ekleyip 2 dakika daha karıştırın, kalıba dökün ve pişirin. 5. Pişirme Süresi: Yaklaşık 45-50 dakika pişirin.

    Elmalı kek malzemeleri nelerdir?

    Elmalı kek malzemeleri şunlardır: Kek için: 5 adet yumurta; 1 su bardağı şeker; 100 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin; 1 paket vanilyalı puding; 1,5-2 su bardağı un; 2 paket kabartma tozu; 1 su bardağı süt; 1 tatlı kaşığı tarçın; 2 adet elma. Elmalı harç için: 4 adet orta boy elma; 1 limonun suyu; 1 su bardağı kıyılmış ceviz; ¾ su bardağı toz şeker; 1 tatlı kaşığı toz tarçın.