Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dövmeli Alaca Çorbası Tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı dövme (aşurelik buğday) 12
- Yarım su bardağı nohut 12
- 1 su bardağı yeşil mercimek 13
- 2-3 adet orta boy kuru soğan 1
- Yarım su bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı tereyağı 1
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber 1
- 1 yemek kaşığı kurutulmuş tarhun 1
- 2 adet kuru dolmalık kırmızı biber 1
Hazırlanışı:
- Dövme ve nohudu bir gece önceden yıkayıp, üzerini örtecek kadar suda bekletin (en az 6-7 saat) 1.
- Ertesi gün, suyu süzüp 6-7 bardak su ve tuz ekleyerek tencereye alın, kaynayınca köpüğü alın ve kapağı kapalı olarak nohutlar yumuşayana kadar pişirin 1.
- Yıkanmış mercimeği, halka doğranmış soğanı ve isteğe bağlı olarak ikiye bölünmüş kuru kırmızı biberi ekleyin 1.
- Mercimek ve soğanlar piştikten sonra, kızdırılmış yağ, kırmızı toz biber ve tarhun karışımını çorbanın üzerine gezdirin 1.
- Karışık turşu ile birlikte sıcak servis edin 1.
Not: Geceden ıslatılan dövme ve nohut pişerken karıştırılmamalıdır, aksi halde tencerenin dibine yapışabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: