Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dondurulmuş alabalık, gerekli koşullar sağlandığında sağlıklı bir besin olarak kabul edilir 4.
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Fatmagül Öztürk'ün açıklamalarına göre, dondurulmuş balık ürünleri, taze balık ile benzer besin değerlerine sahiptir ve uygun koşullarda saklandıklarında güvenilir bir alternatif oluşturur 4. Ancak, dondurulmuş gıdaların tekrar dondurulması gıda zehirlenmesine yol açabileceğinden, çözünen dondurulmuş alabalığın tekrar dondurulmaması gerekir 4.
Ayrıca, alabalık gibi yağlı balık türlerinin, omega-3 yağ asitleri açısından zengin olması nedeniyle, ilk 6 ay içinde tüketilmesi tavsiye edilir 2.
Herhangi bir sağlık sorunu veya özel beslenme gereksinimi durumunda, bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: