Demi-glace sosunun yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 kg dana veya kuzu kemiği (fırınlanmış) - 1 adet kuru soğan (büyük boy, doğranmış) - 1 adet havuç (doğranmış) - 1 adet kereviz sapı (doğranmış) - 2 diş sarımsak - 2 yemek kaşığı domates salçası - 2 litre su - 2 dal taze kekik - 2 dal maydanoz sapı - 1 adet defne yaprağı - 5-6 adet tane karabiber - 2 yemek kaşığı tereyağı - 2 yemek kaşığı un - ½ su bardağı kırmızı şarap (isteğe bağlı) - Tuz ve karabiber Yapılışı: 1. Et Suyunu Hazırlama: Kemiği 200°C fırında 30-40 dakika kızartın. 2. Roux Hazırlama: Tereyağını eritin, unu ekleyip orta ateşte hafif kahverengi olana kadar kavurun. 3. Et Suyunu Ekleme: Yavaş yavaş süzdüğünüz et suyunu ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaştırın. 4. Şarabı Ekleme: İsteğe bağlı olarak kırmızı şarabı ekleyip biraz daha kaynatın. 5. Yoğunlaştırma: Sos kıvam alana kadar 30-40 dakika kısık ateşte pişirin. Hazırlanan demi-glace sosu küçük porsiyonlara ayırıp dondurabilirsiniz.