Buradasın
Dolmalık biber en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dolmalık biberin en güzel nasıl pişirileceğine dair bazı öneriler:
- Biber dolması için:
- Harcın içine damak zevkine göre kuş üzümü, dolmalık fıstık, sarımsak, sumak veya çeşitli baharatlar eklenebilir 123.
- Harcın pirinçleri diri kalmaması için, ilk aşamada soğanın pirinçle kavrulması önerilir 13.
- Dolmalar tencereye çok sık dizilmemeli ve kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilmelidir 123.
- Pişirme süresi, pirinçlerin pişme durumuna göre ayarlanabilir; genellikle yarım saat yeterlidir 1.
- Zeytinyağlı biber dolması için:
- Bol soğan kullanılması önerilir 2.
- Pirinçler diri kalacak şekilde 7-8 dakika pişirilmeli ve ocaktan alınmalıdır 2.
- Tencerenin yarısına kadar su doldurulmalı, üzerine zeytinyağı gezdirilmeli ve kapağı kapatılmalıdır 2.
- Kısık ateşte, pişirme suyu bitip pirinçler şişene kadar yaklaşık 35-45 dakika pişirilmelidir 2.
- Kıymalı biber dolması için:
- Kıymanın yarım yağlı olması tercih edilmelidir 3.
- Harcın şişmesi için biberlerin ağız kısmı kapatılmamalıdır 4.
- Limon suyu, zeytinyağı ve tuz serpildikten sonra yarım su bardağı su eklenmeli ve kısık ateşte pişirilmelidir 4.
- Dolmalar yumuşayıp pirinçler pişene kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirilmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: