• Buradasın

    Dizmana hamuruna ne konur göçmen kızı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dızmana hamuruna göçmen kızı olarak bilinen tarifte genellikle şu malzemeler konur:
    Hamur için:
    • 1 su bardağı ılık su 13
    • 1 su bardağı ılık süt 13
    • 1 çay bardağı sıvı yağ 13
    • 10 gram kuru maya 1
    • 1 yumurta 1
    • 1 tatlı kaşığı tuz 13
    • 5.5 su bardağı un 1
    İç harç için:
    • Ortalama 400 gram lor peyniri 1
    • 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1
    Üzeri için:
    • 2 su bardağı yoğurt 1
    • 1 adet yumurta 1
    • 1 çay kaşığı tuz 1
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 3
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dızmana göçmen böreği nasıl yapılır?

    Dızmana (Göçmen Böreği) Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1 su bardağı ılık su - 1 su bardağı ılık süt - 1 çay bardağı sıvı yağ - 1 paket instant kuru maya (10 gr) - 1 adet yumurta - 1 çay kaşığı şeker - 1 tatlı kaşığı tuz - 5.5 su bardağı un - 400 gr lor peyniri - 4 yemek kaşığı sıvı yağ - 2 su bardağı yoğurt - 1 adet yumurta - 1 çay kaşığı tuz - Yarım çay bardağı sıvı yağ Yapılışı: 1. Ilık su, ılık süt ve şeker bir kaba alınır, üzerine maya eklenip çırpılarak eritilir. 2. Sıvı yağ, tuz ve yumurta eklenip çırpılır. 3. Yavaş yavaş un eklemesi yaparak hamur toparlanır ve üzeri kapatılıp 1 saat mayalanmaya bırakılır. 4. Mayalanan hamurdan parçalar alınır ve yuvarlanır. 5. Ayrı bir kapta lor peyniri ve sıvı yağ çatal ile ezilip karıştırılır. 6. Yuvarlanan hamur parçaları, yağlanmış tepsiye sıkıştırmadan yan yana sıralanır ve her parça hamur, sofra üzerinde yassılaştırılır. 7. Üzerine bolca lor harcı konularak kapatılır ve tepsideki dızmanalar, üzeri örtülü olarak 15 dakika mayalandırılır. 8. Bir kapta yoğurt, yumurta, tuz ve sıvı yağ iyice çırpılarak sos hazırlanır. 9. Hazırlanan sos, dızmanaların üzerine kaşıkla gezdirilir ve isteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpilir. 10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana kadar pişirilir. 11. Fırından çıkarılan dızmana, üzerine temiz bir bez örtülerek içini çekene kadar dinlendirilir ve ardından servis edilir.