Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Divle peynirinin özellikleri şunlardır:
- Üretim Malzemesi: Koyun ve keçi sütünden elde edilir 12.
- Doğal Mayalama: Doğal şirden mayası ile mayalanır 1.
- Olgunlaşma: Karaman Ayrancı bölgesindeki mağaralarda, yazın serin, kışın ılık olan özel ortamlarda bekletilerek olgunlaştırılır 13.
- Deri Tulum: Oğlak derisinden yapılan tulumlarda bekletilir, bu da peynirin eşsiz lezzetinin en önemli ayrıntılarından biridir 13.
- Bakteriler: Mağaranın mikro-flora yapısından kaynaklı bakteriler, peynirin kırmızı renk almasını sağlar ve bu bakteriler başka ortamlarda çoğaltılamaz 14.
- Üretim Miktarı: Yılda sadece 70 ton üretilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: