• Buradasın

    Dirgit yemeği nerenin?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dirgit yemeği, Isparta mutfağına aittir 13.
    Bu yemek, çocukların ilk dişinin çıktığı zaman yapılan diş hediği etkinliğinde ikram edilir 14. Buğday, nohut ve fasulye gibi malzemelerle hazırlanan dirgit, besleyici ve geleneksel bir yemek olarak kabul edilir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hangi yöreye ait hangi yemek?

    Bazı yörelere ait yemekler: Adana: Adana Kebap, Analı kızlı (çorba), karakuş (tatlı). Adıyaman: Çiğ köfte, içli köfte, basalla (ekşili köfte). Aydın: Tarhana çorbası, acılı güveç, patlıcan biber kızartma. Giresun: Karalahana çorbası, dolması ve diblesi, ısırgan püresi, mısır ekmeği, fasulye turşusu. Hatay: Belen tava, öcce, Kilis tava. Kayseri: Şebit (yağlama). Diyarbakır: Duvaklı pilav. Ege ve Akdeniz: Zeytinyağlı enginar, kabak çiçeği dolması, börülce salatası. Karadeniz: Hamsi tava, hamsili pilav, mıhlama. Doğu ve Güneydoğu Anadolu: Kebap çeşitleri, çiğ köfte, içli köfte. Türkiye'de hemen hemen her ilin kendine has bir yemeği veya tatlısı bulunmaktadır.