Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diplomat kreması, pastacı kreması (crème pâtissière) ve çırpılmış kremanın (chantilly kreması) birleşiminden oluşan, hafif ve pürüzsüz bir kremadır 2.
Kullanım alanları:
- Tatlı dolguları 2. Pasta ve tartların dolgu kreması olarak tercih edilir 2. Çilekli pasta, mille-feuille, ekler, profiterol gibi birçok tatlıda kullanılır 2.
- Süslemeler 2. Pasta ve tatlıların üstünde süsleme veya kaplama amaçlı kullanılabilir, jelatin içeriği sayesinde şekli iyi korur 2.
- Katmanlı tatlılar 2. Trifle gibi katmanlı tatlılarda kremalı ara katman olarak tercih edilir 2.
Ayrıca, diplomat kreması, hafifletilmiş pastacı kreması olarak da tanımlanabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: