Buradasın
Patatesli Börek kısık ateşte nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli börek kısık ateşte şu şekilde pişirilebilir:
- Tavada patates böreği 5. Orta büyüklükteki bir tavanın tabanına zeytinyağı dökülür ve biraz ısıtılır 5. Isınan tavanın tabanına patatesli karışımın yarısı koyup, eşit bir şekilde bastırarak yayılır 5. Tavanın kapağı kapatılıp, kısık ateş üzerinde patatesler biraz pişirilir 5. Patatesin altı hafifçe kızarmaya başladığında üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpiştirilir 5. Kaşar peynirlerin üzerine de kalan patatesli karışım koyup, eşit bir şekilde bastırarak yayılır 5. Tekrar tavanın kapağı kapatılıp, patateslerin altı güzelce kızarana kadar pişirmeye devam edilir 5.
- Kahvaltılık patates böreği 1. Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve yarısı tavaya boca edilir 1. Rendelenmiş kaşar ve didilmiş olan dil peyniri eklenir 1. Üzerine kalan patates harcı eklenip, kaşıkla düzeltilir 1. En kısık ayarda üzeri kapak ile kapatılıp, yavaş yavaş içine çeke çeke pişirilir 1. Altının kızardığını anlamak için bir spatula ile kontrol edilip, düz bir tabak ya da kapak ile ters çevrilir 1.
Tarifler, kullanılan malzemelere ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: