Buradasın
Derecik hangi yemeği meşhur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hakkari'nin Derecik ilçesinin meşhur yemekleri arasında şunlar bulunmaktadır:
- Keledoş 15. Buğday, kuzu eti, nohut, sarı mercimek ve Hakkari otlu peyniri ile hazırlanan geleneksel bir yemektir 1.
- Perde pilavı 1. İçerisinde ceviz, badem, kuş üzümü ve baharatlı pilav bulunan, ince bir hamurla kaplanarak fırında pişirilen bir yemektir 1.
- Serket 1. Kuzu eti, baharatlar ve soğanla hazırlanan geleneksel bir yemektir 1.
- Ayran aşı çorbası 1. Buğday, yoğurt ve çeşitli otlarla hazırlanan, yaz aylarında soğuk tüketilen bir çorbadır 1.
- Heliz (kavurmalı ot yemeği) 1. Heliz otu ile yapılan bu yemek, et veya kavurma ile birleşerek doyurucu bir lezzet sunar 1.
- Çökelekli dolma 1. Üzüm yapraklarının çökelek peyniri ve baharatlı harç ile doldurulmasıyla yapılan bir dolmadır 1.
- Murtuğa 1. Un, tereyağı ve yumurta ile yapılan, kahvaltılarda sıkça tüketilen geleneksel bir yemektir 1.
- Kavut 1. Buğday unu ve tereyağıyla hazırlanan, kahvaltılarda veya atıştırmalık olarak tüketilen geleneksel bir lezzettir 1.
Ayrıca, Derecik'te taze peynirler, yoğurtlar, organik sebzeler ve et ürünleri de popülerdir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: