Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Denizli kebabının özellikleri şunlardır:
- Malzeme: Yaşını doldurmamış taze erkek kuzu etinden yapılır 123.
- Pişirme: Genellikle kuyu tandır veya taş fırında, odun ateşiyle yavaş ve ağır bir şekilde 2-3 saat aralığında pişirilir 135.
- Lezzet: Etin kendi yağıyla pişmesi nedeniyle dışı çıtır, içi yumuşak bir yapıya sahiptir 15.
- Servis: Yanında domates, soğan ve biberle servis edilir 125. Çatal ve bıçak kullanılmadan, elle yenir 125.
- Coğrafi işaret: 2010 yılında coğrafi işaret alarak tescillenmiştir 14.
- Tarihçe: İlk yapılışı 1800'lü yıllara dayanır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: