Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Deniz ürünlü pizza yapımı için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 1,5 su bardağı un, yarım su bardağı su, 1 çay kaşığı yaş maya, 1 çay kaşığı toz şeker, tuz 13.
- Domates sos için: 200 g domates, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 5-6 dal fesleğen, 2 diş sarımsak, 2 dal taze kekik 13.
- Üzeri için: Yarım su bardağı sünme peynir, 3-4 dilim kalamar, 6-8 karides, 2 dilim somon füme, 1 çorba kaşığı ton balığı 2.
- Süslemek için: 3-4 haşlanmış kabuklu midye 13.
Yapılışı:
- Domates sos için domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın 3. Zeytinyağı ile birlikte bir tencereye alın 3.
- Suyunu bırakınca ince kıyılmış fesleğen, kekik ve sarımsakları ekleyin 3. İyice kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın 3.
- Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurun 3. Üzerinin kurumaması için temiz bir bezle örtüp 2 saat dinlendirin 3.
- Hamuru un serpilmiş düz bir zemine alın 3. Kenarlarını hafifçe yükseltip elinizle çevirerek 25 cm çapında açın 3.
- Üzerine domates sos sürüp parmesan peyniri serpin 3. Ton balığı, kalamar dilimleri, somon füme ve karidesleri dizin 3.
- Önceden ısıtılmış 300 derece fırında hamurun kenarları pembeleşene kadar pişirin 3.
- Pişen pizzanın üzerine haşlanmış kabuklu midyeleri yerleştirerek servis yapın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: