Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Demlenmiş çayın bayatlamasının birkaç nedeni vardır:
- Oksidasyon: Çay yaprakları hasat edildikten sonra çeşitli işlemlerden geçer ve bu süreçte oksidasyon gerçekleşir 1. Oksidasyonun fazla uzaması, çayın tazelik kaybetmesine ve bayatlamasına neden olur 1.
- Saklama koşulları: Çayın nemli bir ortamda veya doğrudan güneş ışığına maruz kalması, bozulma sürecini hızlandırır 1.
- Demlenme süresi: Çayın uzun süre demlenmesi, içerdiği bileşiklerin çözülmesini sağlar ancak aynı zamanda çayın lezzetini ve tazeliğini kaybetmesine yol açar 13.
- Mikrobiyal kontaminasyon: Çay demlenme süresi uzadıkça ve demlenen çay bekledikçe mikroorganizmaların çoğalması artar 13.
Demlenmiş çayın 20-25 dakika içinde tüketilmesi önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: