Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çay içerken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şunlardır:
- Demleme Süresi: Yaprak bitki çayları (ıhlamur, adaçayı, gül, papatya) 4-5 dakika demlenmelidir 1. Kök bitki çayları (zencefil, tarçın) ise 1-2 dakika kaynatılıp süzülerek içilmelidir 1.
- Sıcaklık: Suyun sıcaklığı 80 santigrat derece olmalı veya kaynatıldıktan sonra en az 1 dakika dinlendirilmelidir 1.
- Şeker ve Bal: Şeker yerine bal tercih edilirse öksürüğe iyi gelir, ancak bal çay sıcakken değil, ılıkken eklenmelidir 1.
- Yemekten Sonra: Prof. Canan Karatay'a göre, çay yemeklerden sonra en az 4 saat beklenerek içilmelidir 2.
- Yan Etkiler: Bazı bitki çaylarının kan sulandırıcı, tansiyonu düşürücü gibi yan etkileri olabilir, bu nedenle dikkatli tüketilmelidir 13.
Kronik hastalıkları olanlar ve ilaç kullananlar, bitki çayı tüketiminden önce mutlaka doktorlarına danışmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: