• Buradasın

    Demir tatlısı Bitlis'in mi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hayır, demir tatlısı Bitlis'in değildir. Demir tatlısı, İran, Azerbaycan ve Türkiye'de, özellikle Erzurum ve Uşak'ta yapılan bir çeşit lokma tatlısıdır 14.
    Zaman içinde yaygınlık kazanmış ve Gaziantep, Erzincan, Bitlis, Kastamonu, Bolu, İnegöl, Zonguldak, Uşak gibi farklı mutfak kültürlerinde de yapılmaya başlanmıştır 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bitlis tatlıları nerede meşhur?

    Bitlis'in meşhur tatlıları, şehir merkezindeki pastanelerde bulunabilir. Bazı Bitlis tatlıları şunlardır: Güzbez Tatlısı: Kaynatılmış bal ve cevizle yapılan bu tatlı, Bitlis'in Hizan ilçesinden ortaya çıkmıştır. Ahlat Lokma Tatlısı: Çıtır çıtır hamuru ve iç baymayan şerbetiyle dikkat çeken bu tatlı, genellikle üzerine toz tarçın serpilerek tüketilir. Teter: Bayat ekmeklerin pekmez, su ve tereyağı şerbeti ile ıslatılmasıyla yapılan bu tatlı, kaymak veya dondurma ile süslenir.

    Demir tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Demir tatlısı malzemeleri şunlardır: Hamur için: - 4 adet yumurta; - 4 yemek kaşığı nişasta; - Yarım paket kabartma tozu; - 2 bardak un; - 1,5 bardak su; - 1 fiske tuz. Şerbet için: - 3 bardak şeker; - 3 bardak su; - 10 damla limon suyu.

    Demir tatlısı şerbeti nasıl hazırlanır?

    Demir tatlısı şerbeti hazırlamak için gerekli malzemeler: 3 su bardağı şeker; 2 su bardağı su; Yarım limonun suyu. Hazırlanışı: 1. Bir tencereye su ve şekeri koyun. 2. Şeker eriyene dek karıştırın ve orta ateşte kaynatın. 3. Kaynama başladıktan hemen sonra sıktığınız çeyrek limon suyunu ilave edin. 4. Limon suyu ile 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. 5. Şerbeti hızlıca soğutun. Şerbet, tatlıları kızarttıktan hemen sonra soğuk olarak kullanılmalıdır.