Dana yüreğinin en güzel nasıl pişirileceğine dair bazı öneriler: Kavurma: Kuşbaşı doğranmış dana yüreği yıkanır, suyu süzülür ve büyük bir tavaya alınarak ocağa konur. Yüreğin suyu çekene kadar pişirilir. Üzerine sıvı yağ, doğranmış kırmızı ve yeşil biber eklenir, hafif yumuşayana kadar sotelenir. Piyaz şeklinde doğranmış soğan ilave edilir ve soğanlar kızarana kadar pişirilir. Küp küp kesilmiş domates eklenir, domatesler suyunu çekince biber salçası, tuz ve baharatlar ilave edilip birkaç dakika daha pişirilir. Sote: Yürek yıkanır ve küp küp doğranır. Sıcak yağlı tavada suyunu salana ve tekrar çekene kadar pişirilir. Ardından soğan, domates, biber ve sarımsak eklenerek pişirilir. Şiş: Yürek temizlendikten sonra şişe dizilecek şekilde kuşbaşı doğranır. Baharatlar ve soğan suyu gibi lezzetlendiricilerle tatlandırılır ve birkaç saat bekletilir. Ardından şişlere dizilir ve iç yağ kullanılarak pişirilir. Dana yüreği pişirirken, yüreğin zarını, damarlarını ve yağlarını çıkarmak, pişirmeden önce birkaç saat buzdolabında bekletmek ve marine etmek önerilir. Sakatat tüketiminde, otlaklarda beslenmiş sağlıklı hayvanlardan elde edilmiş olmasına dikkat edilmelidir.