Buradasın
Dana yüreği en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana yüreğinin en güzel nasıl pişirileceğine dair bazı öneriler:
- Kavurma:
- Kuşbaşı doğranmış dana yüreği yıkanır, suyu süzülür ve büyük bir tavaya alınarak ocağa konur 24.
- Yüreğin suyu çekene kadar pişirilir 24.
- Üzerine sıvı yağ, doğranmış kırmızı ve yeşil biber eklenir, hafif yumuşayana kadar sotelenir 4.
- Piyaz şeklinde doğranmış soğan ilave edilir ve soğanlar kızarana kadar pişirilir 4.
- Küp küp kesilmiş domates eklenir, domatesler suyunu çekince biber salçası, tuz ve baharatlar ilave edilip birkaç dakika daha pişirilir 4.
- Sote:
- Şiş:
Dana yüreği pişirirken, yüreğin zarını, damarlarını ve yağlarını çıkarmak, pişirmeden önce birkaç saat buzdolabında bekletmek ve marine etmek önerilir 3.
Sakatat tüketiminde, otlaklarda beslenmiş sağlıklı hayvanlardan elde edilmiş olmasına dikkat edilmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: