Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana ilik ızgara yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemeler:
- Hazırlık:
- Pişirme:
- Geniş bir tencerede arpacık soğanları zeytinyağı ile 2 dakika kavurun 3.
- Üzerine soslu etleri ve kekikleri ekleyip, etlerin köpüklü suyunu alarak ayırın ve üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin 3.
- Tuzunu serpin, kapağını kapatıp pişmeye bırakın 3.
- İlikler pişmeye yaklaşınca doğranmamış şekilde havucu ve doğranmış patatesleri ekleyerek kapağını kapatıp pişirin 3.
Dana ilik ızgara tarifi, farklı yöntemlerle de yapılabilir. Örneğin, YouTube'da "Izgara Dana İlik Tarifi" ve "Fransız Usulü Dana İlik Nasıl Yapılır?" başlıklı videolar bulunmaktadır 12.
Besin değerleri ve pişirme süresi, kullanılan malzemelere ve yöntemlere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: