Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana ilik ızgara yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 dilim 200 g’lık dana kontrfile 1;
- 2 diş sarımsak (doğranmış) 1;
- 4 adet salkım domates 1;
- 2 adet kırmızı soğan 1;
- 2 adet limon (2’ye kesilmiş) 1;
- 10 g tuz 1;
- 5 g karabiber 1;
- 30 ml zeytinyağı 1.
Hazırlanışı:
- Eti tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırdıktan sonra her iki tarafını 3-4 dakika süreyle ızgarada pişirin (son iç sıcaklık 55 derece olmalıdır) 12.
- Üzerine sarımsak ve taze kekiği ekleyerek, kapaklı bir kapta 10 dakika dinlenmeye bırakın 1.
- Domates, limon ve kırmızı soğanı ızgarada pişirin 1.
- Sos için zeytinyağı, hardal, tuz, karabiber ve balzamik sirkeyi bir kaseye alarak karıştırın 1.
- Eti ve ızgarada pişirdiğiniz sebzeleri servis tabağına alın ve üzerine sosu gezdirdikten sonra servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: