• Buradasın

    Dana ilik ızgara nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A sizzling charcoal grill with thick slices of marinated beef fillet, charred tomatoes, red onions, and lemon halves, arranged on a rustic wooden platter in a Turkish outdoor dining setting.
    Dana ilik ızgara yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
    1. Malzemeler:
      • 3 adet dana incik 3;
      • 3 diş sarımsak 3;
      • Birkaç dal taze kekik 3;
      • 3 çorba kaşığı zeytinyağı 3;
      • Yeteri kadar tuz 3.
    2. Hazırlık:
      • Geniş bir tepsiye etleri alın ve üzerine tuz serpin 3.
      • Sarımsakları bıçakla ezip bir kaseye alın, birkaç dal taze kekiğin yaprağını ekleyip 3 kaşık zeytinyağını ekleyin ve bu sosu etin üzerine yedirip biraz bekletin 3.
    3. Pişirme:
      • Geniş bir tencerede arpacık soğanları zeytinyağı ile 2 dakika kavurun 3.
      • Üzerine soslu etleri ve kekikleri ekleyip, etlerin köpüklü suyunu alarak ayırın ve üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin 3.
      • Tuzunu serpin, kapağını kapatıp pişmeye bırakın 3.
      • İlikler pişmeye yaklaşınca doğranmamış şekilde havucu ve doğranmış patatesleri ekleyerek kapağını kapatıp pişirin 3.
    Dana ilik ızgara tarifi, farklı yöntemlerle de yapılabilir. Örneğin, YouTube'da "Izgara Dana İlik Tarifi" ve "Fransız Usulü Dana İlik Nasıl Yapılır?" başlıklı videolar bulunmaktadır 12.
    Besin değerleri ve pişirme süresi, kullanılan malzemelere ve yöntemlere göre değişiklik gösterebilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dana bölümleri nelerdir?

    Dana etinin bazı bölümleri: Antrikot: Dananın sırt bölgesinden çıkar, bifteğin birinci kalite halidir. Bonfile: Hayvanın sırt ve arka kısmında bulunan, yağ barındırmayan bir kas dokusudur. Kontrfile: Bonfileye göre daha sıkı ve sert bir et parçasıdır. T-Bone: Bonfile ve kontrfilenin arasında, kemikli bir et parçasıdır. Pirzola: Dananın sırt kısmından alınır, yağlı ve lezzetli bir et parçasıdır. Nuar: Hayvanın bacaktan karna doğru olan kısmını içerir, yağsız ve sinirsiz bir ettir. Kontrnuar: Nuarın alt kısmında yer alır, soslu biftek için uygundur. Gerdan: Boyun bölgesidir, haşlama ve sote için kullanılır. Sokum: Oldukça yumuşak bir et parçasıdır. Tranç: Hayvanın arka ortasının en merkezi kısmından çıkar, salçalı biftek ve sebzeli kuşbaşı olarak pişirilebilir. Ayrıca, döş, incik, pöç, yumurta gibi bölümler de bulunmaktadır.

    Dana eti en yumuşak nasıl pişirilir?

    Dana etini yumuşak pişirmek için bazı yöntemler: Marine etme: Asitli (limon, sirke) ve yağlı (zeytinyağı, ayçiçeği yağı) bir marine sosu hazırlamak ve eti bu sosla bekletmek. Dövme: Et dövücü veya tokmak kullanarak etin kaslarını yumuşatmak. Tuzlama: Etin protein yapısını değiştirmek için pişirmeden önce tuzlayıp 2 saat beklettikten sonra durulamak. Ağır ateşte pişirme: Etin kolajenlerinin parçalanması için ağır ateşte uzun süre pişirmek. Mühürleme: Biftek gibi etleri yüksek ateşte kısa süre pişirerek dışını mühürlemek, içini sulu bırakmak. Dana etinin en yumuşak kısımları arasında kontrfile, antrikot ve bonfile bulunur.

    Dana İlik hangi etten yapılır?

    Dana iliği, dana incik etinden yapılır. Dana incik, dananın but bölümünde bulunur ve genellikle haşlama olarak pişirilir.