• Buradasın

    Dana ilik ızgara nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dana ilik ızgara yapmak için gerekli malzemeler:
    • 4 dilim 200 g’lık dana kontrfile 1;
    • 2 diş sarımsak (doğranmış) 1;
    • 4 adet salkım domates 1;
    • 2 adet kırmızı soğan 1;
    • 2 adet limon (2’ye kesilmiş) 1;
    • 10 g tuz 1;
    • 5 g karabiber 1;
    • 30 ml zeytinyağı 1.
    Hazırlanışı:
    1. Eti tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırdıktan sonra her iki tarafını 3-4 dakika süreyle ızgarada pişirin (son iç sıcaklık 55 derece olmalıdır) 12.
    2. Üzerine sarımsak ve taze kekiği ekleyerek, kapaklı bir kapta 10 dakika dinlenmeye bırakın 1.
    3. Domates, limon ve kırmızı soğanı ızgarada pişirin 1.
    4. Sos için zeytinyağı, hardal, tuz, karabiber ve balzamik sirkeyi bir kaseye alarak karıştırın 1.
    5. Eti ve ızgarada pişirdiğiniz sebzeleri servis tabağına alın ve üzerine sosu gezdirdikten sonra servis edin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dana İlik hangi etten yapılır?

    Dana iliği, dana kemiğinden yapılır.

    Dana eti en yumuşak nasıl pişirilir?

    Dana etinin en yumuşak şekilde pişirilmesi için aşağıdaki yöntemler önerilir: 1. Dövme: Dana etini dövmek, kas dokusunu kırarak etin daha yumuşak olmasını sağlar. 2. Tuzlama: Eti pişirmeden önce tuzlayıp 1-2 saat dinlendirmek yumuşamasını sağlayabilir. 3. Marine Etme: Eti marine sosuyla harmanlayıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirmek, etin lokum kıvamında olmasını sağlar. 4. Doğru Pişirme Yöntemi: Etin uzun süre kısık ateşte pişirilmesi, yumuşak bir kıvam almasını sağlar. Ayrıca, etin sert olmaması için yağ oranı dengeli ve genç et tercih edilmelidir.

    Dana bölümleri nelerdir?

    Dana eti, çeşitli bölümlere ayrılır ve bu bölümler farklı pişirme teknikleri ve kullanım alanları için uygundur. İşte dana etinin bazı bölümleri: 1. Izgaralık Bölümler: Antrikot, kontrfile ve bonfile. 2. Yemeklik Bölümler: Sokum, tranç, nuar ve kontnuar. 3. Kıymalık Bölümler: Kürek, döş ve pençeta. 4. Haşlamalık Bölümler: Gerdan ve incik. Ayrıca, dana etinin diğer özel bölümleri arasında pöç, yumurta, bodigo ve T-bone steak de bulunur.