• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • YaÖzet
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Dana dalağın yumuşak olması için ne yapmalı?

    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • PişirmeYöntemleri
    • Et
    • Baharatlar

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dana dalağın yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
    • Marine etme: Dalakları taze süt veya yoğurt içinde bir süre marine etmek, daha yumuşak ve lezzetli olmalarını sağlar 14.
    • Yavaş pişirme: Düşük sıcaklıkta uzun süreli pişirme, dalağın içindeki kolajenin çözülmesine ve etin daha yumuşak bir dokuya sahip olmasına olanak tanır 1. Bu süre genellikle 2 ila 3 saat arasında değişebilir 1.
    • Doğru pişirme yöntemi: Tavada pişirme sırasında yüksek ateşte kısa sürede pişirmek, dalağın dışının kızarmasını ve içinin yumuşak kalmasını sağlar 4. Izgarada pişirirken de marine edilmiş dalak kullanmak ve sık sık çevirmek önemlidir 4.
    Ayrıca, dalak pişirmeden önce zarının soyulması ve iyice yıkanması önerilir 35.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. lezzet.com.tr
        1
      2. unileverfoodsolutions.com.tr
        2
      3. bilgiyeriniz.com
        3
      4. dalak.gen.tr
        4
      5. dayibilir.com
        5
    • Taze dana dalak nasıl seçilir?

    • Dana dalak pişirirken hangi baharatlar kullanılır?

    • Eti dövmenin püf noktaları nelerdir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Dana haşlamanın yumuşak olması için ne yapmak gerekir?

    Dana haşlamanın yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir: Düşük ısıda ve uzun süre haşlama. Tuz ilavesi. Terbiye. Eklenecek malzemeler. Sirke ilavesi. Ayrıca, etin büyük parça olarak haşlanması ve haşlama sırasında tencerenin yüzeyine çıkan köpüklerin alınması önerilir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Et
    5 kaynak

    Dalak en güzel nasıl pişirilir?

    Dalak en güzel şu şekillerde pişirilebilir: Dalak kavurma. Izgara dalak. Dalak kızartma. Dalak dolması. Dalak tüketmeden önce taze olduğundan emin olunmalı ve zarının soyulması ile iyice yıkanması gerekmektedir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • PişirmeYöntemleri
    • EtYemekleri
    5 kaynak

    Dana eti en yumuşak nasıl pişirilir?

    Dana etini yumuşak pişirmek için bazı yöntemler: Marine etme: Asitli (limon, sirke) ve yağlı (zeytinyağı, ayçiçeği yağı) bir marine sosu hazırlamak ve eti bu sosla bekletmek. Dövme: Et dövücü veya tokmak kullanarak etin kaslarını yumuşatmak. Tuzlama: Etin protein yapısını değiştirmek için pişirmeden önce tuzlayıp 2 saat beklettikten sonra durulamak. Ağır ateşte pişirme: Etin kolajenlerinin parçalanması için ağır ateşte uzun süre pişirmek. Mühürleme: Biftek gibi etleri yüksek ateşte kısa süre pişirerek dışını mühürlemek, içini sulu bırakmak. Dana etinin en yumuşak kısımları arasında kontrfile, antrikot ve bonfile bulunur.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • PişirmeYöntemleri
    • Et
    5 kaynak

    Dana dalak en güzel nasıl yenir?

    Dana dalak en güzel şu şekillerde yenebilir: Izgara. Kavurma. Dolma. Dalak, doğru şekilde hazırlandığında yumuşacık dokusu ve yoğun aromasıyla damaklarda iz bırakır. Sakatat tüketiminde genel sağlık durumu da göz önünde bulundurulmalıdır.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • EtYemekleri
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"4hip0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/yaozet/","title":"YaÖzet","id":"summary"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fdana-dalagin-yumusak-olmasi-icin-ne-yapmali-2663440079%3Fncrnd%3D95424","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"8620265231762790375","lr":20815,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1762790521812062-16015547503041538447-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-203-BAL","lr":"20815","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4hipw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"4hip1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap/","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4hipw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"4hip2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Dana dalağın yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir**:\n\n* **Marine etme**: Dalakları taze süt veya yoğurt içinde bir süre marine etmek, daha yumuşak ve lezzetli olmalarını sağlar [```1```](https://www.haberturk.com/dalak-nasil-pisirilir-dana-kuzu-dalak-nasil-kac-dakikada-piser-3646970)[```4```](https://www.sydneybydiva.com/dana-dalak-nasil-pisirilir/).\n* **Yavaş pişirme**: Düşük sıcaklıkta uzun süreli pişirme, dalağın içindeki kolajenin çözülmesine ve etin daha yumuşak bir dokuya sahip olmasına olanak tanır [```1```](https://www.haberturk.com/dalak-nasil-pisirilir-dana-kuzu-dalak-nasil-kac-dakikada-piser-3646970). Bu süre genellikle 2 ila 3 saat arasında değişebilir [```1```](https://www.haberturk.com/dalak-nasil-pisirilir-dana-kuzu-dalak-nasil-kac-dakikada-piser-3646970).\n* **Doğru pişirme yöntemi**: Tavada pişirme sırasında yüksek ateşte kısa sürede pişirmek, dalağın dışının kızarmasını ve içinin yumuşak kalmasını sağlar [```4```](https://www.sydneybydiva.com/dana-dalak-nasil-pisirilir/). Izgarada pişirirken de marine edilmiş dalak kullanmak ve sık sık çevirmek önemlidir [```4```](https://www.sydneybydiva.com/dana-dalak-nasil-pisirilir/).\n\nAyrıca, dalak pişirmeden önce zarının soyulması ve iyice yıkanması önerilir [```3```](https://www.milliyet.com.tr/yemek/tarif/dalak-nasil-pisirilir-kuzu-dalak-ve-dalak-kavurmasi-nasil-piser-6194556)[```5```](https://yemek.com/tarif/dalak/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/et-nasil-yumusatilir","title":"Et Nasıl Yumuşatılır: Uzman Şeften Et Yumuşatma Yöntemleri","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/et-nasil-yumusatilir","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.unileverfoodsolutions.com.tr/konsept-uygulamalarimiz/et-pisirme-sirlari/dana-etini-yumusak-pisirme.html","title":"Dana Eti Nasıl Yumuşak Pişirilir? Dana Eti Pişirme Teknikleri","shownUrl":"https://www.unileverfoodsolutions.com.tr/konsept-uygulamalarimiz/et-pisirme-sirlari/dana-etini-yumusak-pisirme.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://bilgiyeriniz.com/dana-eti-nasil-yumusatilir/","title":"Dana Eti Nasıl Yumuşatılır? – Bilgi Yeriniz","shownUrl":"https://bilgiyeriniz.com/dana-eti-nasil-yumusatilir/","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.dalak.gen.tr/dana-dalak-nasil-pisirilir-hangi-malzemeler-kullanilir.html","title":"Dana Dalak Nasıl Pişirilir, Hangi Malzemeler Kullanılır?","shownUrl":"https://www.dalak.gen.tr/dana-dalak-nasil-pisirilir-hangi-malzemeler-kullanilir.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.dayibilir.com/soru/21352/dana-etini-yumusatmak-icin-ne-yapmak-lazim","title":"Dana Etini Yumuşatmak İçin Ne Yapmak Lazım?-21352...","shownUrl":"https://www.dayibilir.com/soru/21352/dana-etini-yumusatmak-icin-ne-yapmak-lazim","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Dana dalağın yumuşak olması için ne yapmalı?","homeUrl":"/yacevap/","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeyontemleri","text":"PişirmeYöntemleri"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"Et"},{"href":"/yacevap/t/baharatlar","text":"Baharatlar"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Taze dana dalak nasıl seçilir?","url":"/search?text=Taze+dana+dalak+nas%C4%B1l+se%C3%A7ilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Dana dalak pişirirken hangi baharatlar kullanılır?","url":"/search?text=Dana+dalak+i%C3%A7in+baharatlar&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Eti dövmenin püf noktaları nelerdir?","url":"/search?text=Eti+d%C3%B6vmenin+p%C3%BCf+noktalar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Dana+dala%C4%9F%C4%B1n+yumu%C5%9Fak+olmas%C4%B1+i%C3%A7in+ne+yapmal%C4%B1%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"8620265231762790375","reqid":"1762790521812062-16015547503041538447-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-203-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isMacOS":false,"isEmbeddedFuturis":false,"brand":"yazeka","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4hipw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"4hip3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haslama.gen.tr/haslama-etin-yumusak-olmasi-icin-ne-yapmaliyim.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/et-nasil-haslanir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bilgiyeriniz.com/dana-eti-nasil-yumusatilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://etemizlik.com/dana-etinin-yumusamasi-icin-ne-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kadinloji.com/etin-yumusak-olmasi/?size=16&stub=1"],"header":"Dana haşlamanın yumuşak olması için ne yapmak gerekir?","teaser":"Dana haşlamanın yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir: Düşük ısıda ve uzun süre haşlama. Tuz ilavesi. Terbiye. Eklenecek malzemeler. Sirke ilavesi. Ayrıca, etin büyük parça olarak haşlanması ve haşlama sırasında tencerenin yüzeyine çıkan köpüklerin alınması önerilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/dana-haslamanin-yumusak-olmasi-icin-ne-yapmak-gerekir-2008923529","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"Et"}],"imageThumbProps":{"alt":"A Turkish kitchen scene with a pot of gently simmering beef stew, surrounded by fresh ingredients like lemons, onions, carrots, and bay leaves, while a cook carefully checks the tenderness of the meat with a fork.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-WpU6K6GEvZ8wGK2Qsj3J/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/dalak-nasil-pisirilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://canimanne.com/firinda-dalak-tarifi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kebap.gen.tr/dalak-kebap-nasil-hazirlanir-hangi-malzemeler-gerekir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.helalplatform.com/detay/dalak-yenir-mi-dalak-nasil-pisirilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dalak.gen.tr/dalak-nasil-pisirilir-en-iyi-tarifler-nelerdir.html?size=16&stub=1"],"header":"Dalak en güzel nasıl pişirilir?","teaser":"Dalak en güzel şu şekillerde pişirilebilir: Dalak kavurma. Izgara dalak. Dalak kızartma. Dalak dolması. Dalak tüketmeden önce taze olduğundan emin olunmalı ve zarının soyulması ile iyice yıkanması gerekmektedir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/dalak-en-guzel-nasil-pisirilir-3279116383","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeyontemleri","text":"PişirmeYöntemleri"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"EtYemekleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/et-nasil-yumusatilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://obilsin.com/dana-eti-nasil-yumusatilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bilgiyeriniz.com/dana-eti-nasil-yumusatilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ahaber.com.tr/yasam/2023/06/28/agizda-dagilan-kavurma-tarifi-dana-etinden-yumusak-kavurma-nasil-yapilir-iste-kurban-etine-lezzet-katan-sir-gibi-tarif?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://etemizlik.com/dana-etinin-yumusamasi-icin-ne-yapilir/?size=16&stub=1"],"header":"Dana eti en yumuşak nasıl pişirilir?","teaser":"Dana etini yumuşak pişirmek için bazı yöntemler: Marine etme: Asitli (limon, sirke) ve yağlı (zeytinyağı, ayçiçeği yağı) bir marine sosu hazırlamak ve eti bu sosla bekletmek. Dövme: Et dövücü veya tokmak kullanarak etin kaslarını yumuşatmak. Tuzlama: Etin protein yapısını değiştirmek için pişirmeden önce tuzlayıp 2 saat beklettikten sonra durulamak. Ağır ateşte pişirme: Etin kolajenlerinin parçalanması için ağır ateşte uzun süre pişirmek. Mühürleme: Biftek gibi etleri yüksek ateşte kısa süre pişirerek dışını mühürlemek, içini sulu bırakmak. Dana etinin en yumuşak kısımları arasında kontrfile, antrikot ve bonfile bulunur.","href":"/yacevap/c/yemek/q/dana-eti-en-yumusak-nasil-pisirilir-3246861166","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeyontemleri","text":"PişirmeYöntemleri"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"Et"}],"imageThumbProps":{"alt":"A Turkish chef in a sunlit kitchen tenderizes a slab of beef with a mallet, surrounded by bowls of marinade, fresh herbs, and a simmering pot on the stove.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-sm9gCZCXS64unOOqPvQj/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.mutfakailesi.com/kizarmis-dana-dalagi-tarif-646.htm?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.inekler.gen.tr/dana-dalak-yemegi-nasil-hazirlanir-tarifini-paylasir-misiniz.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.helalplatform.com/detay/dalak-yenir-mi-dalak-nasil-pisirilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dalak.gen.tr/dana-dalak-nasil-pisirilir-hangi-malzemeler-kullanilir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/dalak-kavurma/?size=16&stub=1"],"header":"Dana dalak en güzel nasıl yenir?","teaser":"Dana dalak en güzel şu şekillerde yenebilir: Izgara. Kavurma. Dolma. Dalak, doğru şekilde hazırlandığında yumuşacık dokusu ve yoğun aromasıyla damaklarda iz bırakır. Sakatat tüketiminde genel sağlık durumu da göz önünde bulundurulmalıdır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/dana-dalak-en-guzel-nasil-yenir-3088130584","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"EtYemekleri"}],"imageThumbProps":{"alt":"A golden-brown fried beef spleen sizzling in a deep pan, garnished with fresh parsley and served alongside thinly sliced onions sprinkled with sumac, evoking the rich flavors of Turkish cuisine.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16495301/picture-cHM0BdS2BeQ7enET4iqc/orig"}}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4hipw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"4hip4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4hipw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"4hip5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4hipw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}