Buradasın
Dalak en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dalak en güzel şu şekillerde pişirilebilir:
- Dalak kavurma 24. Dalak zarından arındırıldıktan sonra kuşbaşı doğranır ve yağ koyulmuş tavada kavrulur 24. İsteğe bağlı olarak soğan ve biber eklenerek tatlandırılabilir 24.
- Izgara dalak 35. Dalak, mangalda veya ızgarada pişirilmek için zarından arındırıldıktan sonra suda yıkanır, kurulanır ve üzerine yağ, tuz, karabiber ve taze baharat eklenerek sıcak ızgarada veya mangalda arkalı önlü pişirilir 35.
- Dalak kızartma 3. Dalak, zarı soyulup kuşbaşı doğrandıktan sonra una bulanarak yağda kızartılır 3. Yanında soğan ve domatesle servis edilebilir 3.
- Dalak dolması 3. Dalak dolması yaparken, dalağın üst orta kısmından bıçakla nazik hareketlerle içi açılır 3. İç harcı soğan ve kuyruk yağıyla hazırlanır, dalağın ortasına doldurulur ve tepe kısmı kürdan yardımıyla kapatılır 3. Ardından su eklenerek haşlanır ve salçalı sos hazırlanıp ısıya dayanıklı kaba alınan dalak dolmaları üzerine döküldükten sonra fırında pişirilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: