Buradasın
Dalak en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dalak en güzel şekilde şu yöntemlerle pişirilebilir:
- Izgara Dalak: Dalağın zarı ayıklandıktan sonra suda yıkanır, iyice kurutulur ve yağ, tuz, karabiber ve taze baharat eklenerek sıcak ızgara veya mangalda arkalı önlü pişirilir 1.
- Dalak Kızartması: Dalağın zarı soyulur, kuşbaşı doğranır ve una bulanarak yağda kızartılır 1. Yanında soğan ve domatesle servis edilir.
- Fırında Dalak: Dalaklar temizlenip kesikler atılır, tuz, karabiber ve kuyruk yağı ile harmanlanır, yağlı kağıt serilmiş borcama dizilir ve üzerine halka şeklinde kesilmiş soğanlar eklenir 2. 180 derece fırında suyunu çekip üstü kızarana kadar pişirilir.
- Dalak Dolması: Dalağın üst orta kısmından bıçakla iç açılır, iç harcı soğan ve kuyruk yağı ile hazırlanır, dalağın ortasına doldurulur ve kürdanla kapatılır 1. Suda haşlandıktan sonra salçalı sos hazırlanarak ısıya dayanıklı kaba alınır ve fırında pişirilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: