Buradasın
Dana cordon bleu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana Cordon Bleu yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 400 gr dana eti 1
- 8 dilim dana jambon 1
- 8 dilim kaşar peyniri 1
- 2 su bardağı galeta unu 1
- 2 yumurta 1
- Tuz, karabiber 1
- Kızartmak için ayçiçeği yağı 1
Hazırlanışı:
- Dana etini yağlı kağıt arasında et döveceği ile inceltin 1.
- Etlerin her iki tarafına tuz ve karabiber serpin 1.
- Jambon dilimlerini tavuk etlerinin üzerine yerleştirin ve kaşar peynirini ekleyerek rulo şeklinde sarın 1.
- Ruloların açılmaması için kürdanlarla tutturun 1.
- Her bir Cordon Bleu’yu ayrı ayrı alüminyum folyo ile sıkıca sarın ve kaynar suyun içinde pişirin 1.
- Pişirme işlemi tamamlandığında tel süzgeçle alıp soğumalarını bekleyin, ardından folyodan çıkarın 1.
- Yumurtayı bir kapta çırpın 1.
- Galeta ununu geniş bir tabağa alın 1.
- Tavuk rulolarını önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın ve buzdolabında 2 saat bekletin 1.
- Bir tavada ayçiçeği yağını kızdırın ve Cordon Bleu’ları kızartın 1. Sık sık çevirerek her iki tarafını da güzelce kızartın 1.
- Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün 1.
- Garnitür olarak patates, havuç ve bezelyeyi haşlayıp tereyağı ile soteleyin 1.
- Dilimlediğiniz Cordon Bleu’ları hazırladığınız garnitürle birlikte servis tabağına alın ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin 1. Sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: