Buradasın
Dana cordon bleu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana cordon bleu yapmak için gerekli malzemeler:
- 5 adet fileto tavuk göğsü 14;
- yarım çay kaşığı tuz ve taze çekilmiş tane karabiber 14;
- 10 dilim kaşar peyniri 14;
- 5 dilim dana jambon 14;
- kızartmak için 2 adet yumurta, yarım su bardağı un, 1 su bardağı galeta unu ve 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı 14.
Yapılışı:
- Kemiksiz fileto tavuk göğüslerini temizleyip varsa yağlı kısımlarını alın 14.
- Tavuk göğüslerini cep açar gibi kesin ve et döveceği ile streç film arasında inceltin 14.
- İncelen tavuk göğüslerinin içine dana jambon ve kaşar peyniri dilimlerini yerleştirin 14.
- Tavukları sıkıca sararak dikkatlice kapatın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin 14.
- Yumurtaları çırpın, ayrı tabaklara un ve galeta ununu alın 14. Tavukları sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayın 14.
- Kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek kızartın 14.
- Kızartma işleminin sıcaklığıyla içlerindeki kaşar peyniri eriyen tavukları, servis tabaklarına alıp dilimleyerek servis edin 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: