Dana cordon bleu yapmak için gerekli malzemeler: 5 adet fileto tavuk göğsü; yarım çay kaşığı tuz ve taze çekilmiş tane karabiber; 10 dilim kaşar peyniri; 5 dilim dana jambon; kızartmak için 2 adet yumurta, yarım su bardağı un, 1 su bardağı galeta unu ve 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı. Yapılışı: 1. Kemiksiz fileto tavuk göğüslerini temizleyip varsa yağlı kısımlarını alın. 2. Tavuk göğüslerini cep açar gibi kesin ve et döveceği ile streç film arasında inceltin. 3. İncelen tavuk göğüslerinin içine dana jambon ve kaşar peyniri dilimlerini yerleştirin. 4. Tavukları sıkıca sararak dikkatlice kapatın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin. 5. Yumurtaları çırpın, ayrı tabaklara un ve galeta ununu alın. 6. Kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek kızartın. 7. Kızartma işleminin sıcaklığıyla içlerindeki kaşar peyniri eriyen tavukları, servis tabaklarına alıp dilimleyerek servis edin. Cordon bleu tarifinin farklı versiyonları için yemek.com ve nefisyemektarifleri.com gibi siteler ziyaret edilebilir.