Buradasın
Damla tatlısının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Damla tatlısının püf noktaları şunlardır:
- Şerbet: Soğuk şerbet, fırından çıkar çıkmaz tatlı ile buluşturulursa, tatlı kıyır kıyır olur 4.
- Şekil: Hamur, tezgahta şerit haline getirilip iki ucu birleştirilerek damla şekli verilmelidir 12.
- Bulama: Damla şekli verilen hamur, irmiğe bulanmalıdır 12.
- Pişirme: Tatlılar, önceden ısıtılmış 180 veya 185 derece fırında 20 dakika pişirilmelidir 12.
- Dinlendirme: Tatlılar, şerbeti çekmeleri için üzerleri kapatılarak yarım saat dinlendirilmelidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: