• Buradasın

    Damla tatlısı hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden-brown, syrup-drenched tray of *damla tatlısı* sits on a lace-covered table in a sunlit Aegean kitchen, with olive trees visible through the window.
    Damla tatlısı, Osmanlı İmparatorluğu dönemine kadar uzanan köklü bir geçmişe sahip olup, Türk mutfağının geleneksel tatlılarından biridir 3.
    Damla tatlısı, özellikle Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde farklı tarifler ile yapılmaktadır 3.
    Ayrıca, "tarak tatlısı" olarak da bilinen damla tatlısı, Gaziantep yöresine aittir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Damla tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Damla tatlısı malzemeleri, kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir. Ancak, genel olarak kullanılan malzemeler şunlardır: Şerbeti için: 3 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı su, yarım limon suyu. Hamuru için: 150 gram eritilmiş tereyağı, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı irmik, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 3,5 su bardağı un. İç malzemesi için: 2 su bardağı çekilmiş ceviz içi. Bulamak için: İrmik. Süslemek için: Fındık.