Buradasın
Damla çikolatalı kurabiye neden sert olur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Damla çikolatalı kurabiyenin sert olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Fazla un kullanımı 12. Kurabiye hamuru yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır 12.
- Tereyağının yanlış kullanımı 13. Tereyağı oda sıcaklığında kullanılmalı, eritilmiş tereyağı ise hamurun yayılmasına neden olabilir 13.
- Aşırı yoğurma 24. Hamur çok fazla yoğurulmamalıdır, aksi halde kurabiyeler sert olabilir 24.
- Fazla pişirme 12. Kurabiyeler fırından çıktığında hafif yumuşak olmalı, dışarıda soğurken sertleşirler 124.
Bu noktalara dikkat ederek, kurabiyelerin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: