Buradasın
Damla çikolatalı cupcake nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Damla çikolatalı cupcake yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet yumurta 23;
- 3/4 su bardağı toz şeker 3;
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml) 3;
- 1 çay bardağı süt (125 ml) 3;
- 2 su bardağı un 3;
- 1 paket kabartma tozu 3;
- 1 paket vanilya 3;
- 1 çay bardağı damla çikolata (isteğe bağlı) 3.
Hazırlanışı:
- Çırpma kabına yumurta ve şekeri alıp karışım köpük köpük olana kadar çırpın 3.
- Süt ve sıvı yağ ilave ederek çırpmaya devam edin 3.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek kısa bir süre daha çırpın 3.
- İsteğe bağlı olarak 1 çay bardağı damla çikolatayı kek hamuruna ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın 3.
- Cupcake kağıtlarını yerleştirdiğiniz kalıplara hamuru eşit şekilde paylaştırın 3.
- Cup keklerin üzerine tekrar damla çikolatası serpin 3.
- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 25 dakika kontrollü bir şekilde pişirin 3.
Servis önerisi: Damla çikolata yerine fındık, ceviz veya badem kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: