Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dalyan köfte yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Köfte harcının hazırlanması: Kıyma, soğan, galeta unu, yumurta, tuz, karabiber ve baharatlar iyice yoğrulmalıdır 123. Harcın kıvamı ne çok yumuşak ne de çok sert olmalıdır 2.
- Dinlendirme: Köfte harcı, şekil vermeden önce buzdolabında en az yarım saat dinlendirilmelidir 12. Bu, harcın daha iyi şekil almasını ve dağılmamasını sağlar 12.
- Şekillendirme: Köfte harcı, yağlı kağıt üzerinde dikdörtgen şeklinde inceltilmeli ve sıkı bir rulo şeklinde sarılmalıdır 123. Harcın kenarları ve uçları sıkıca kapatılmalıdır 2.
- Pişirme: Köfteler, önce yağlı kağıda, ardından alüminyum folyoya sarılarak fırına verilmelidir 12. Fırının sıcaklığı 190 derece olmalı ve köfte 45 dakika pişirilmelidir 2.
- Soslama: Pişirme işleminin ardından, salçalı sos köftenin üzerine dökülmeli ve 15 dakika daha fırına verilmelidir 24.
- Yumurta akı kullanımı: Köftelerin üzerine yumurta akı sürmek, pişerken çatlamayı önler ve köfteye parlaklık kazandırır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: