Dalgona tatlısı (Dalgona Şekeri) yapmak için gerekli malzemeler: 2 yemek kaşığı toz şeker; bir tutam kabartma tozu. Yapılışı: 1. Yağlı kağıdı fırın tepsisine koyun. 2. Yapışmaz bir tavaya toz şekeri ekleyin ve orta ateşte şeker eriyene kadar yaklaşık 2 dakika tahta bir kaşıkla karıştırın. 3. Tüm şeker eriyip karamel rengi göründüğünde, tavayı hemen ocaktan alın. 4. Karışım hafifçe havalanana ve açık kahverengiye dönene kadar kabartma tozunu ilave edin. 5. Hazırladığınız karışımı fırın tepsisine 2 eşit daire şeklinde dökün. 6. Bir bardak altlığı ile verdiğiniz daire şekillerine bastırın. 7. Daire şekillerine bir kurabiye kalıbı yardımı ile dilediğiniz şekli verebilirsiniz. Tatlı, yenmeye hazırdır.