Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çukurçanak mantarı (Sarcosphaera coronaria) tüketilmemesi gereken bir türdür 13. Çiğ veya az pişmiş tüketilmesi ölümcül sonuçlara yol açabilir 13.
Çukurçanak mantarı pişirmeye dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak genel mantar pişirme yöntemleri hakkında bilgi verilebilir.
Mantarlar yıkanarak değil, silinerek veya üstlerindeki katman bir bıçak yardımıyla soyularak hazırlanmalıdır 4. Orta veya hafif yüksek ateşte, mantarlar ezilmeden ve sürekli karıştırılmadan soteleme yöntemiyle pişirilebilir 4. Fırında pişirilecekse, mantarlar silinmeli, içlerine tereyağı eklenmeli, dışı sıvı yağ ile yağlanmalı ve 180 derece fırında pişirilmelidir 4. Izgara yapılırken de mantarların üzerine fırça yardımıyla yağ sürülebilir 4.
Mantar toplama ve tanımlama uzmanlık gerektiren bir konudur 1. Bu nedenle, mantar tüketmeden önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: