• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Creme brulee tatlısını kim buldu?

    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Tarih
    • #FransızMutfağı

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Crème brûlée tatlısının ilk tarifini, François Massialot adlı Fransız şef, 1691 yılında yayımlanan "Cuisinier royal et bourgeois" adlı yemek kitabında vermiştir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. ntv.com.tr
        1
      2. bizimsakarya.com.tr
        2
      3. sabah.com.tr
        3
      4. tr.wikipedia.org
        4
      5. 5
    • François Massialot'un diğer tarifleri nelerdir?

    • Cuisinier royal et bourgeois kitabı hakkında daha fazla bilgi var mı?

    • Crème brûlée'nin tarihi nasıl gelişti?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Krem brüle ve krem karamel aynı mı?

    Krem brüle ve krem karamel aynı tatlı değildir, ancak birbirlerine oldukça yakındırlar. Krem karamel, yumurta, süt, şeker ve vanilya ile yapılan ve karamelize edilmiş şekerle kaplanmış bir yumurta pudingidir. Krem brüle ise süt, vanilya ve yumurta gibi malzemelerle yapılan bir krem pudingidir.
    • #YemekTarifleri
    • #Tatlılar
    • #FransızMutfağı
    5 kaynak

    Krem brüle ilk nerede yapıldı?

    Krem brüle tatlısının ilk olarak Fransa'da yapıldığı düşünülmektedir.
    • #Yemekler
    • #Tarih
    • #FransızMutfağı
    • #Tatlılar
    5 kaynak

    Krem brule nasıl yapılır?

    Krem Brule Tarifi: Malzemeler: - 2 su bardağı krema - 1 su bardağı süt - 1 vanilya çubuğu (veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü) - 5 büyük yumurta sarısı - 1/2 su bardağı toz şeker (krema için) - 1/4 su bardağı toz şeker (karamelize etmek için) Yapılışı: 1. Fırının Hazırlanması: Fırını 150°C (300°F) dereceye ısıtın. 2. Kremanın Hazırlanması: Bir tencerede krema, süt ve vanilya çubuğunu (boylamasına yarıp içini sıyırarak) ısıtın. 3. Yumurta ve Şekerin Hazırlanması: Bir kasede yumurta sarılarını ve 1/2 su bardağı toz şekeri çırpın. 4. Krema ve Yumurta Karışımının Birleştirilmesi: Sıcak kremayı yavaş yavaş yumurta karışımına ekleyin. 5. Pişirme: Karışımı küçük fırın kaplarına (ramekin) paylaştırın. 6. Soğutma ve Karamelize Etme: Fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından buzdolabında en az 2 saat, tercihen bir gece bekletin ayarını kullanarak üstten şekerin eriyip karamel
    • #YemekTarifleri
    • #PişirmeTalimatları
    5 kaynak

    Krem brule içinde ne var?

    Krem brule içinde bulunan malzemeler şunlardır: 200 ml süt; 200 ml krema; 1 yumurta sarısı; 50 gr toz şeker; 1 paket vanilya. Ayrıca, üzeri için 3/4 su bardağı esmer şeker de kullanılabilir.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Malzemeler
    • #Tatlılar
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"kuqp0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fcreme-brulee-tatlisini-kim-buldu-940539664%3Flr%3D213%26ncrnd%3D12981","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"2788339971754678324","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1754678373733223-15663627057163047554-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-282-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"kuqpw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"kuqp1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"kuqpw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"kuqp2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Crème brûlée** tatlısının ilk tarifini, **François Massialot** adlı Fransız şef, 1691 yılında yayımlanan **\"Cuisinier royal et bourgeois\"** adlı yemek kitabında vermiştir [```1```](https://www.ntv.com.tr/n-life/n-lezzetler/creme-brulee-krem-brule-nedir-nasil-yapilir,eIflBtQoZEuMdYnFsUtFtg)[```4```](https://tr.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_br%C3%BBl%C3%A9e).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.ntv.com.tr/n-life/n-lezzetler/creme-brulee-krem-brule-nedir-nasil-yapilir,eIflBtQoZEuMdYnFsUtFtg","title":"Creme Brulee (Krem Brüle) Nedir, Nasıl Yapılır? | N-Life","shownUrl":"https://www.ntv.com.tr/n-life/n-lezzetler/creme-brulee-krem-brule-nedir-nasil-yapilir,eIflBtQoZEuMdYnFsUtFtg"},{"sourceId":2,"url":"https://www.bizimsakarya.com.tr/tatli-creme-brulee","title":"BEREN TAPKAN: Tatlı: Crème Brûlée - Sakarya Son Dakika...","shownUrl":"https://www.bizimsakarya.com.tr/tatli-creme-brulee"},{"sourceId":3,"url":"https://www.sabah.com.tr/yazarlar/cumartesi/ahmet-kose/2015/11/21/her-donemin-tatlisi","title":"Sabah: Her Dönemin Tatlısı - DENİZ AHMET KÖSE","shownUrl":"https://www.sabah.com.tr/yazarlar/cumartesi/ahmet-kose/2015/11/21/her-donemin-tatlisi"},{"sourceId":4,"url":"https://tr.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_br%C3%BBl%C3%A9e","title":"Crème Brûlée - Vikipedi","shownUrl":"https://tr.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_br%C3%BBl%C3%A9e"},{"sourceId":5,"url":"www.ozgurkizil.com/kimin-bu-creme-brule/","title":"Creme Brulee Tarihçesi","shownUrl":"www.ozgurkizil.com/kimin-bu-creme-brule/"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Creme brulee tatlısını kim buldu?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tarih","text":"#Tarih"},{"href":"/yacevap/t/fransizmutfagi","text":"#FransızMutfağı"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"François Massialot'un diğer tarifleri nelerdir?","url":"/search?text=Fran%C3%A7ois+Massialot%27un+tarifleri&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Cuisinier royal et bourgeois kitabı hakkında daha fazla bilgi var mı?","url":"/search?text=Cuisinier+royal+et+bourgeois+kitab%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Crème brûlée'nin tarihi nasıl gelişti?","url":"/search?text=Cr%C3%A8me+br%C3%BBl%C3%A9e%27nin+tarihi&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Creme+brulee+tatl%C4%B1s%C4%B1n%C4%B1+kim+buldu%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"2788339971754678324","reqid":"1754678373733223-15663627057163047554-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-282-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1754678373733223-15663627057163047554-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-282-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"kuqpw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"kuqp3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://trbilgiler.com.tr/orjinal-krem-karamel-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/krem-karamel-mi-krem-brule-mi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmerehberi.com/tarifler/creme-brulee?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eksisozluk.com/creme-brulee--197319?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://barisal.com.tr/creme-brule-pariste-nerede-yenir/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/krem-brule-ve-krem-karamel-ayni-mi-1840924253","header":"Krem brüle ve krem karamel aynı mı?","teaser":"Krem brüle ve krem karamel aynı tatlı değildir, ancak birbirlerine oldukça yakındırlar. Krem karamel, yumurta, süt, şeker ve vanilya ile yapılan ve karamelize edilmiş şekerle kaplanmış bir yumurta pudingidir. Krem brüle ise süt, vanilya ve yumurta gibi malzemelerle yapılan bir krem pudingidir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"#Tatlılar"},{"href":"/yacevap/t/fransizmutfagi","text":"#FransızMutfağı"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemektekeyifvar.com/tatli-tarifleri/krem-brule?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feridey.blogspot.com/2011/09/gunun-tatlisicreme-brulee.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tgrthaber.com/mavikadin/dunya-lezzeti-ve-pratik-creme-brulee-tarifi-ve-puf-noktasi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gezginbirchef.com/krem-brule-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/www.ozgurkizil.com/kimin-bu-creme-brule/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/krem-brule-ilk-nerede-yapildi-2516057374","header":"Krem brüle ilk nerede yapıldı?","teaser":"Krem brüle tatlısının ilk olarak Fransa'da yapıldığı düşünülmektedir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemekler","text":"#Yemekler"},{"href":"/yacevap/t/tarih","text":"#Tarih"},{"href":"/yacevap/t/fransizmutfagi","text":"#FransızMutfağı"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"#Tatlılar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://seflersofrasi.com/krem-brule/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tgrthaber.com/mavikadin/dunya-lezzeti-ve-pratik-creme-brulee-tarifi-ve-puf-noktasi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/tatli-tarifleri/sutlu-tatlilar/krem-brule?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gezginbirchef.com/krem-brule-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haber7.com/yasam/haber/3245111-krem-brule-nasil-yapilir-krem-brule-puf-noktalari?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/krem-brule-nasil-yapilir-22602790","header":"Krem brule nasıl yapılır?","teaser":"Krem Brule Tarifi: Malzemeler: - 2 su bardağı krema - 1 su bardağı süt - 1 vanilya çubuğu (veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü) - 5 büyük yumurta sarısı - 1/2 su bardağı toz şeker (krema için) - 1/4 su bardağı toz şeker (karamelize etmek için) Yapılışı: 1. Fırının Hazırlanması: Fırını 150°C (300°F) dereceye ısıtın. 2. Kremanın Hazırlanması: Bir tencerede krema, süt ve vanilya çubuğunu (boylamasına yarıp içini sıyırarak) ısıtın. 3. Yumurta ve Şekerin Hazırlanması: Bir kasede yumurta sarılarını ve 1/2 su bardağı toz şekeri çırpın. 4. Krema ve Yumurta Karışımının Birleştirilmesi: Sıcak kremayı yavaş yavaş yumurta karışımına ekleyin. 5. Pişirme: Karışımı küçük fırın kaplarına (ramekin) paylaştırın. 6. Soğutma ve Karamelize Etme: Fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından buzdolabında en az 2 saat, tercihen bir gece bekletin ayarını kullanarak üstten şekerin eriyip karamel","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmetalimatlari","text":"#PişirmeTalimatları"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/tatli-tarifleri/sutlu-tatlilar/krem-brule?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaksirlari.com/creme-brulee.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.karaca.com/blog/sofranizda-fransiz-ruzgari-creme-brulee-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cumhuriyet.com.tr/yasam/creme-brulee-tarifi-ve-yapilisi-nasil-creme-brulee-malzemeleri-nedir-cok-az-malzemeyle-yapilan-hafif-tatli-creme-1962155?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.icim.com.tr/tarifler/krem-brule/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/krem-brule-icinde-ne-var-137283283","header":"Krem brule içinde ne var?","teaser":"Krem brule içinde bulunan malzemeler şunlardır: 200 ml süt; 200 ml krema; 1 yumurta sarısı; 50 gr toz şeker; 1 paket vanilya. Ayrıca, üzeri için 3/4 su bardağı esmer şeker de kullanılabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"#Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"#Tatlılar"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"kuqpw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"kuqp4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"kuqpw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"kuqp5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"kuqpw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}