Crema kahve yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Espresso makinesini önceden ısıtın 1. Makineyi açın ve en az 20 dakika ısınmasını bekleyin 1.
- Kahve çekirdeklerini öğütün 12. Yaklaşık 18-20 gram çekirdek kullanarak, ince-orta bir öğütme ayarı seçin 1.
- Kahve tozunu sıkıştırın 12. Portafilter'a kahve tozunu koyup, tamper kullanarak eşit ve sıkı bir şekilde bastırın 12.
- Espressoyu çıkarın 12. Espresso makinesine portafilter'ı yerleştirin ve suyun kahve tozundan eşit şekilde geçmesini sağlayarak, 25-30 saniye içinde tek bir shot espresso çıkarın 12.
- Crema'yı değerlendirin 1. Crema, kalın, kremsi olmalı, yüzeyinde küçük kabarcıklar bulunmalı, davetkar bir aromaya ve kırmızımsı-kahverengi bir renge sahip olmalıdır 1.
- Gerekirse tekniği ayarlayın 1. Elde edilen crema'dan memnun değilseniz, farklı öğütme boyutları, sıkıştırma basınçları veya ekstraksiyon süreleri deneyerek istediğiniz kıvamı ve lezzeti elde edene kadar devam edin 1.
- İsteğe bağlı olarak süt ekleyin 1. Kremsi ve biraz tatlı bir crema kahvesi için, buharda pişirilmiş az miktarda süt ekleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: