Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Caffe crema yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Kahve çekirdeklerinin hazırlanması 12. Caffe crema için espresso kahve çekirdekleri kullanılır ve bu çekirdekler, espresso boyutundan bir boy daha iri olmalıdır 12.
- Su hazırlanması 1. 1 ölçek iri taneli kahve için 180 ml sıcak su hazırlanır, ancak arzuya göre 240 ml suyla da demlenebilir 1.
- Demleme 12. Kahve çekirdeklerine 35-40 saniye basınç uygulanır 12. Daha uzun süre demlenen kahve, caffe crema tadını değiştirebilir 1.
- Servis 1. Sıcak suda demlenen caffe crema, yoğun bir krema ile karıştığında içime hazır hale gelir 1.
Bazı cihazlar için özel kahve kapsülleri de kullanılabilir 1.
Caffe crema yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Kahve çekirdekleri uygun kalınlıkta öğütülmelidir 2.
- Tamperleme işleminde kahveye çok fazla kuvvet uygulanmamalıdır 2.
Caffe crema, şekersiz içildiğinde yanında kurabiye, kek, brownie veya latte pasta gibi lezzetlerle servis edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: