Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çörek otu yağı yapmak için gerekli malzemeler:
- 2-3 yemek kaşığı çörek otu 25;
- 200 ml hakiki zeytinyağı 25;
- 1 adet kapaklı kavanoz 2;
- 1 adet koyu renkli cam şişe 25.
Yapılışı:
- Tohumların hazırlanması: Çörek otunu havanda döverek veya rende ile hafifçe ezin 25.
- Karışımın hazırlanması: Ezilmiş çörek otlarını kavanoza aktarın ve üzerine zeytinyağını ekleyin 25.
- Bekletme süreci: Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp güneş görmeyen, serin bir yerde 10-15 gün bekletin 25.
- Süzme ve saklama: Süre sonunda yağı tülbent veya süzgeç yardımıyla süzün 25. Elde edilen yağı, güneş ışığı geçirmeyecek koyu renkli bir cam şişede saklayın 25.
Dikkat edilmesi gerekenler:
- Kullanılan malzemelerin temiz ve kuru olmasına özen gösterin 5.
- Yağın tazeliğini korumak için serin, gölgeli ve kuru yerlerde saklayın 5.
- Taze ve kaliteli çörek otu tohumları tercih edin, çünkü yağın kalitesi tohumların tazeliğine bağlıdır 5.
- En iyi sonuçlar için, en az 2 hafta bekletmek gerekir 5.
Çörek otu yağı kullanmadan önce, özellikle kronik bir rahatsızlığınız varsa, doktorunuza danışmanız önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: