Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çörek otu yağı evde iki farklı yöntemle yapılabilir:
- Taze çörek otu kullanarak: Taze çörek otu kıyıldıktan sonra bir şişeye doldurulur ve üzerine saf zeytinyağı eklenerek iki hafta boyunca güneş gören bir yerde bekletilir 12.
- Çörek otu tohumu kullanarak: 30 gr öğütülmüş çörek otu tohumu, 200 gr zeytinyağı ile karıştırılır, 7 gün bekletilir ve süzülür 12. Süzme işlemi çok küçük gözenekleri olan bir süzgeç ile yapılmalıdır (3-4 kat tülbentten geçirilerek süzülebilir) 2.
Çörek otu yağı yemeklerde ve salatalarda kullanılabilir, ancak kulak, burun ya da göz damlası olarak kesinlikle kullanılmamalıdır 1.
Çörek otu yağı satın alırken renginin sarı olmasına, bulanıklık veren maddelerin bulunmamasına, akışkan olmasına ve damağa hoş gelen bir lezzeti olmasına dikkat edilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: