Buradasın
Çörek otu kurabiyesi sert olmaması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çörek otu kurabiyesinin sert olmaması için şu adımlar izlenebilir:
- Unu azar azar eklemek: Kurabiye hamuru yumuşak, ele yapışmayan, hafif yağlı olmalıdır 13.
- Tereyağının doğru kullanımı: Tereyağı oda sıcaklığında olmalı veya eritilmiş halde kullanılmalıdır 13. Çok soğuk veya sıcak tereyağı hamurun sertleşmesine neden olabilir 13.
- Pişirme derecesi: Hamurun yapısına ve kalınlığına bağlı olarak 160-170 veya 180 derecede pişirilmelidir 13. Çok ince hamurlar 180 derecede uzun süre pişirildiğinde sertleşir 13.
- Fırından alma zamanı: Kurabiyeler pişer pişmez fırından alınmalı ve oda sıcaklığında dinlendirilmelidir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: