Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çöp şişin en iyi şekilde pişirilmesi için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Et ve sebzelerin hazırlanması: Dana kuşbaşı et ve tavuk göğsü, büyük boy biber ve domates uygun boyutlarda doğranır, soğanlar halka halka kesilir 1.
- Marinasyon: Etler ve sebzeler, zeytinyağı ve baharatlarla (tuz, karabiber, pul biber, kekik) marine edilir 12.
- Şişlere dizme: Marine edilmiş et ve sebzeler, şişlere boşluk kalmayacak şekilde dizilir 3.
- Pişirme: Izgarayı ısıtıp yağladıktan sonra şişleri ızgaraya yerleştirin 1. Her iki tarafını da eşit şekilde pişirin 1. Alternatif olarak, önceden ısıtılmış fırında yağlı kağıt serili fırın tepsisinde de pişirebilirsiniz 1.
Etin yumuşak olması için yağlı ve sinirsiz et kullanılması, uzun süre marine edilmesi ve pişirme süresinin kısa tutulması önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: