Mantarlı çoban turtası tarifine dair bilgi bulunamadı. Ancak, çoban turtası (shepherd’s pie) yapmak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir: yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ; 400 gram yemeklik dana kıyma; 1 baş orta boy soğan; 1 küçük kavanoz garnitür; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 çay kaşığı karabiber, toz kırmızı biber ve tuz; 5 adet orta boy patates; dolu 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 çay bardağı süt; 1 kase dolusu rendelenmiş kaşar peyniri. Çoban turtası yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Geniş bir tavaya sıvı yağ ve kıymaları alıp bir süre kavurun. 2. Yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. 3. Salçayı ekleyip kıyma güzelce pişene dek kavurun. 4. En son garnitürü ve baharatları ekleyip alt üst edin ve küçük boy kare borcama veya aynı boylarda bir fırın kabına döşeyin. 5. Patatesleri haşlayıp ezin. 6. Süt ve tereyağı ile karıştırıp el blenderından geçirin. 7. İster sıkma torbasıyla ister kaşıkla kıymalı harcın üzerine boşluk kalmayacak şekilde yayın. 8. En son yemeğin üzerini kaşar peyniri rendesiyle kaplayıp 200 derecelik fırında kaşar peyniri kızarana dek pişirin. Çoban turtası tarifi, farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.