Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cinnamon rolls (tarçınlı rulo) yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Maya kullanımı: Maya, sıcak sıvı içinde eritilmeli ve karıştırılırken topaklanmamasına özen gösterilmelidir 3.
- Hamur mayalanma süresi: Hamur, oda sıcaklığında yaklaşık 30-40 dakika mayalanmalıdır 34.
- Malzeme sıcaklığı: Kullanılan tüm malzemelerin (ılık olması gerekenler dışında) oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmelidir 14.
- Karışımın homojen yayılması: Hamurun üzerine serpiştirilen tarçın, şeker ve tereyağı karışımının homojen bir şekilde dağılmasına dikkat edilmelidir 3.
- Kesme: Rulolar kesilirken keskin bir bıçak kullanılmalı ve ruloların aynı kalınlıkta kesilmesine özen gösterilmelidir 3.
- Tepsiye yerleştirme: Mayalanan rulolar tepsiye yerleştirilirken aralık bırakarak yerleştirilmelidir 3. Böylece rulolar fırında kabararak birbirlerine yapışmazlar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: