Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çingene Pilavı Tarifi:
Malzemeler:
- 1 büyük su bardağı lor peyniri 1;
- 1 domates 1;
- 1 yeşil biber 1;
- 1 kapya biber 1;
- 1 taze soğan 1;
- 1 avuç maydanoz 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1;
- 5 yeşil zeytin (süsleme için) 1.
Yapılışı:
- Domates ve biberleri küçük küçük doğrayın 1.
- Taze soğan ve maydanozu ince ince doğrayın 1.
- Doğradığınız sebzeleri lor peyniri ve tuz ile geniş bir kapta güzelce karıştırın 1.
- Servis kabına alın ve üzerine zeytinyağını gezdirin 1.
- En üste zeytinleri ekleyin 1.
İsteğe bağlı olarak pul biber ve karabiber eklenebilir 1.
Çingene pilavı, kahvaltıda veya beş çaylarında yanında gevrekle (simit) tüketilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: