• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Pilav demleme ne demek?

    • Gıda
    • YemekTarifleri
    • Pilav

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming pot of golden Turkish rice pilaf resting on a wooden table, covered with a lid, surrounded by fresh herbs and a warm kitchen ambiance.
    Pilav demlemek, pilavın suyunu çektikten sonra ocaktan alınıp kapağı kapalı olarak dinlendirilmesi anlamına gelir 23.
    Bu işlem, pilavın iyice yumuşaması ve suyunun çekilmesi için yapılır 2. Yaklaşık yarım saat dinlendirilen pilav, servis edilebilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. eksisozluk.com
        1
      2. milliyet.com.tr
        2
      3. gurmerehberi.com
        3
      4. dirilispostasi.com
        4
      5. uzemigunsem.gedik.edu.tr
        5
    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Pilav neden demlenir?

    Pilavın demlenmesi, piştikten sonra tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilmesi anlamına gelir. Ayrıca, demlenme sayesinde pilavın tane tane olması ve nem dengesinin korunması sağlanır.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Pilav
    5 kaynak
    A Turkish chef in a sunlit kitchen carefully stirs golden rice in a copper pot over a low flame, with steam rising and a bowl of fluffy white pilaf ready nearby.

    Pilav neden kavrulur?

    Pilavın kavrulması, pilavın lezzeti açısından önemlidir. Kavrulan pirincin faydaları: Lezzet: Pilav daha lezzetli olur. Kıvam: Pirinç taneleri tane tane dökülür. Beyazlık: Pirinç, daha beyaz görünür. Fazla kavrulan pirincin rengi sararır ve su çekmez.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Pilav
    5 kaynak
    A close-up of golden rice grains sizzling in a copper pot over a flame, with steam rising and a wooden spoon stirring slowly, set in a warm Turkish kitchen with sunlight filtering through a lace curtain.

    Pilavın tane tane olması için ne kadar kavurmak gerekir?

    Pilavın tane tane olması için en az 10 dakika kavurmak gerekmektedir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Pilav
    5 kaynak
    A Turkish cook in a sunlit kitchen carefully stirs a pot of golden rice pilaf with a wooden spoon, steam rising as they adjust the flame on a gas stove, surrounded by bowls of rinsed rice and melted butter.

    Pirinç pilavı neden diri olur?

    Pirinç pilavının diri olmasının birkaç nedeni olabilir: Su ve pirinç oranının iyi ayarlanmaması. Yüksek ateşte pişirme. Pişirirken karıştırma. Dinlendirmemek. Nişasta. Tane tane ve kıvamında bir pilav elde etmek için baldo pirinç kullanmak, pirinci önceden ılık suda bekletmek, kavurma aşamasında tereyağı kullanmak ve piştikten sonra pilavı dinlendirmek önerilir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Pişirme
    5 kaynak

    Pilavın ana maddesi nedir?

    Pilavın ana maddesi pirinç veya bulgur gibi taneli tahıllardır.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Malzemeler
    5 kaynak
    A steaming pot of golden rice pilaf sits undisturbed on a stovetop, with plump, intact grains glistening under warm kitchen light, while a wooden spoon rests nearby, untouched.

    Pilav yaparken pirinç neden karıştırılır?

    Pilav yaparken pirinç karıştırılmaz, çünkü karıştırma pirinç tanelerinin kırılmasına ve pilavın lapa olmasına neden olur.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Pirinç
    5 kaynak

    Pilavın piştiğini nasıl anlarız?

    Pilavın piştiğini anlamak için şu belirtilere dikkat edilebilir: 1. Suyunu çekmesi: Pilavın suyu tamamen çekilmiş olmalıdır. 2. Üzerinin göz göz olması: Pilavın üzeri göz göz delikler oluşmalıdır. 3. Çıtır ses: Pişme sırasında tencereye çatal batırıldığında çıtır çıtır bir ses duyulmalıdır. 4. Tane tane olması: Pilav taneleri yumuşak ama dişe gelir sertlikte olmalıdır.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"bp20":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fpilav-demleme-ne-demek-1014571433%3Flr%3D213%26ncrnd%3D62823","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"7063009431757138039","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1757138055910360-12048195828374228052-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-175-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"bp2w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"bp21":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"bp2w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"bp22":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Pilav demlemek**, pilavın suyunu çektikten sonra ocaktan alınıp kapağı kapalı olarak dinlendirilmesi anlamına gelir [```2```](https://www.mynet.com/pilav-nasil-demlenir-1079647-myyemek)[```3```](https://eksisozluk.com/pilav-demlemek--3123192). \n\nBu işlem, pilavın iyice yumuşaması ve suyunun çekilmesi için yapılır [```2```](https://www.mynet.com/pilav-nasil-demlenir-1079647-myyemek). Yaklaşık yarım saat dinlendirilen pilav, servis edilebilir [```2```](https://www.mynet.com/pilav-nasil-demlenir-1079647-myyemek).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://eksisozluk.com/pilav-demlemek--3123192","title":"Pilav Demlemek - Ekşi Sözlük","shownUrl":"https://eksisozluk.com/pilav-demlemek--3123192","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.milliyet.com.tr/bilgi-rehberi/yarim-asirlik-pilavcilar-sirrini-verdi-lapa-olmayan-tane-tane-pilavin-sirri-buymus-7372742","title":"Milliyet: Yarım Asırlık Pilavcılar Sırrını Verdi! Lapa Olmayan...","shownUrl":"https://www.milliyet.com.tr/bilgi-rehberi/yarim-asirlik-pilavcilar-sirrini-verdi-lapa-olmayan-tane-tane-pilavin-sirri-buymus-7372742","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.gurmerehberi.com/yemek-kulturu/mukemmel-pilav-nasil-yapilir","title":"Mükemmel Pilav Nasıl Yapılır? — Gurme Rehberi","shownUrl":"https://www.gurmerehberi.com/yemek-kulturu/mukemmel-pilav-nasil-yapilir","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.dirilispostasi.com/pilav-yapmanin-sirri-lezzetli-ve-tane-tane","title":"Pilav Yapmanın Sırrı: Lezzetli ve Tane Tane... - Diriliş Postası","shownUrl":"https://www.dirilispostasi.com/pilav-yapmanin-sirri-lezzetli-ve-tane-tane","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://uzemigunsem.gedik.edu.tr/pilavin-puf-noktalari","title":"Pilavın Püf Noktaları","shownUrl":"https://uzemigunsem.gedik.edu.tr/pilavin-puf-noktalari","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Pilav demleme ne demek?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pilav","text":"Pilav"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":-1,"url":"/search?text=Pilav+demleme+ne+demek%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A steaming pot of golden Turkish rice pilaf resting on a wooden table, covered with a lid, surrounded by fresh herbs and a warm kitchen ambiance.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-T0l4ELdgoRpvyJMcrOWr/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"7063009431757138039","reqid":"1757138055910360-12048195828374228052-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-175-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1757138055910360-12048195828374228052-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-175-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"bp2w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"bp23":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kisikatesakademi.com.tr/blog/pilav-nasil-pisirilir-568?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/pilav-pisirme-yontemleri-nelerdir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://pratikkadinim.com/pilav-yapmanin-puf-noktalari-nelerdir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://harbiyiyorum.com/pilav-pisirirken-dikkat-edilecek-noktalar/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dayibilir.com/soru/208281/pilav-neden-demlenir?size=16&stub=1"],"header":"Pilav neden demlenir?","teaser":"Pilavın demlenmesi, piştikten sonra tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilmesi anlamına gelir. Ayrıca, demlenme sayesinde pilavın tane tane olması ve nem dengesinin korunması sağlanır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/pilav-neden-demlenir-1843858817","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pilav","text":"Pilav"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemeksepet.com/2-kisilik-tereyagli-pilav-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yasemin.com/yemek/haber/2975661-salma-yontemiyle-pilav-nasil-yapilir-kavurma-salma-haslama-pilav-teknikleri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pilav.gen.tr/pilav-nasil-yapilir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://turkascihaberleri.com/HaberDetay/99356/Turk-Mutfaginda-Pilav-Nedir--Pilav-in-Ozellikleri-Nelerdir--.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/pirinc-neden-kavrulur?size=16&stub=1"],"header":"Pilav neden kavrulur?","teaser":"Pilavın kavrulması, pilavın lezzeti açısından önemlidir. Kavrulan pirincin faydaları: Lezzet: Pilav daha lezzetli olur. Kıvam: Pirinç taneleri tane tane dökülür. Beyazlık: Pirinç, daha beyaz görünür. Fazla kavrulan pirincin rengi sararır ve su çekmez.","href":"/yacevap/c/yemek/q/pilav-neden-kavrulur-1956745482","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pilav","text":"Pilav"}],"imageThumbProps":{"alt":"A Turkish chef in a sunlit kitchen carefully stirs golden rice in a copper pot over a low flame, with steam rising and a bowl of fluffy white pilaf ready nearby.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-Y8rHFE97tPau6V9cG6nd/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gzt.com/lokma/tane-tane-bulgur-pilavinin-puf-noktalari-blog-3792638?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/tane-tane-pirinc-pilavi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sektorgazetesi.com.tr/tane-tane-pirinc-pilavi-nasil-yapilir-pilav-yapmanin-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://hayfene.com/blog/bulgur-pilavi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sozcu.com.tr/tane-tane-pilav-yapmak-aslinda-bu-kadar-basitmis-40-yillik-pilavci-sirrini-paylasti-p122780?size=16&stub=1"],"header":"Pilavın tane tane olması için ne kadar kavurmak gerekir?","teaser":"Pilavın tane tane olması için en az 10 dakika kavurmak gerekmektedir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/pilavin-tane-tane-olmasi-icin-ne-kadar-kavurmak-gerekir-3186086208","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pilav","text":"Pilav"}],"imageThumbProps":{"alt":"A close-up of golden rice grains sizzling in a copper pot over a flame, with steam rising and a wooden spoon stirring slowly, set in a warm Turkish kitchen with sunlight filtering through a lace curtain.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-9YHnXqupOGP7SbJki9wS/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/pirinc-pilavi-neden-diri-olur?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gzt.com/lokma/pirinc-pilavi-yaparken-en-cok-karsilasilan-5-hata-blog-3757182?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.klasiktatlar.com/pirinc-pilavi-ve-puf-noktalari-5088.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://galo.com.tr/diri-pirinc-pilavi-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/pirinc-pilavi-yapmanin-puf-noktalari?size=16&stub=1"],"header":"Pirinç pilavı neden diri olur?","teaser":"Pirinç pilavının diri olmasının birkaç nedeni olabilir: Su ve pirinç oranının iyi ayarlanmaması. Yüksek ateşte pişirme. Pişirirken karıştırma. Dinlendirmemek. Nişasta. Tane tane ve kıvamında bir pilav elde etmek için baldo pirinç kullanmak, pirinci önceden ılık suda bekletmek, kavurma aşamasında tereyağı kullanmak ve piştikten sonra pilavı dinlendirmek önerilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/pirinc-pilavi-neden-diri-olur-4277119084","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"}],"imageThumbProps":{"alt":"A Turkish cook in a sunlit kitchen carefully stirs a pot of golden rice pilaf with a wooden spoon, steam rising as they adjust the flame on a gas stove, surrounded by bowls of rinsed rice and melted butter.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-4yjjRXRJqaysEDOUOX1p/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://anabilgi.anadolu.edu.tr/%3fcontentId=16948?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tgrthaber.com/mavikadin/tane-tane-bembeyaz-ve-lezzetli-pilav-yapmanin-12-puf-noktasi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.quizzclub.com/trivia/pilavn-ana-malzemesi-hangi-tahldr/answer/2366681/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kimbulmus.com.tr/pilav-nedir-kim-buldu/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yenisafak.com/pilav-yapilisi-pirinc-pilavi-nasil-piser-olcusu-malzemeleri-nedir-h-4544494?size=16&stub=1"],"header":"Pilavın ana maddesi nedir?","teaser":"Pilavın ana maddesi pirinç veya bulgur gibi taneli tahıllardır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/pilavin-ana-maddesi-nedir-4084741004","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaksirlari.com/pirinc-pilavi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://harbiyiyorum.com/pilav-pisirirken-dikkat-edilecek-noktalar/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/pilav-neden-birbirine-yapsr?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.karaca.com/blog/tane-tane-pirinc-pilavinin-sirri-nedir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.rafinera.com/blog/yemek-pisirme-onerileri/pilav-nasil-yapilir?size=16&stub=1"],"header":"Pilav yaparken pirinç neden karıştırılır?","teaser":"Pilav yaparken pirinç karıştırılmaz, çünkü karıştırma pirinç tanelerinin kırılmasına ve pilavın lapa olmasına neden olur.","href":"/yacevap/c/yemek/q/pilav-yaparken-pirinc-neden-karistirilir-1858161399","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pirinc","text":"Pirinç"}],"imageThumbProps":{"alt":"A steaming pot of golden rice pilaf sits undisturbed on a stovetop, with plump, intact grains glistening under warm kitchen light, while a wooden spoon rests nearby, untouched.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-KOHBjTRI5rQRg9soBn25/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.oktayustayemektarifi.org/lezzetli-pilav-yapmanin-puf-noktalari/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaksirlari.com/pirinc-pilavi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.milliyet.com.tr/pirinc-pilavini-tutturamiyorum-diyenlere-/Blog/%3fBlogNo=190037?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kacbardak.com.tr/blog/pilav-ne-kadar-surede-piser?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kisikatesakademi.com.tr/blog/pilav-nasil-pisirilir-568?size=16&stub=1"],"header":"Pilavın piştiğini nasıl anlarız?","teaser":"Pilavın piştiğini anlamak için şu belirtilere dikkat edilebilir: 1. Suyunu çekmesi: Pilavın suyu tamamen çekilmiş olmalıdır. 2. Üzerinin göz göz olması: Pilavın üzeri göz göz delikler oluşmalıdır. 3. Çıtır ses: Pişme sırasında tencereye çatal batırıldığında çıtır çıtır bir ses duyulmalıdır. 4. Tane tane olması: Pilav taneleri yumuşak ama dişe gelir sertlikte olmalıdır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/pilavin-pistigini-nasil-anlariz-2582257605","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"bp2w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"bp24":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"bp2w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"bp25":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"bp2w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}