Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çin usulü tavuk sosu için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gr tavuk göğsü 3
- 1 çay kaşığı tuz 3
- 1 çay kaşığı kimyon 3
- Yarım çay kaşığı karabiber 3
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 3
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 3
- 2 yemek kaşığı soya sosu 3
- 2-3 ezilmiş sarımsak 3
- 2 adet soğan 3
- 2 kapya biber 3
- 2 yeşil tatlı biber 3
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 3
Yapılışı:
- Bir kabın içine jülyen doğranmış tavukları, tuzu, karabiberi, kırmızıbiberi ve kimyonu koyun 3.
- Zeytinyağı ve soya sosunu ilave edip bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın 3.
- Marine olması için 5-6 saat buzdolabında dinlendirin 3.
- Ayrı bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı dökün 3. İçine jülyen doğranmış soğan ve biberleri katıp tuz ve karabiber ekleyin 3.
- Bir spatula yardımıyla sebzeleri fazla ezmeden diri kalacak şekilde kızartın 3.
- Dinlenmiş ve sotelenmiş tavukları bu karışımla birleştirin 3.
- Servis tabağına alıp üzerini dilerseniz yeşilliklerle süsleyin 3.
Ayrıca, Kung Pao tavuk sosu için de aşağıdaki malzemeler ve yapım aşamaları kullanılabilir:
Malzemeler:
- 2 diş sarımsak 2
- 1 tatlı kaşığı pul biber 2
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 2
- 2 yemek kaşığı yer fıstığı 2
- 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 2
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası 2
- 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi 2
- 2 tatlı kaşığı soya sosu 2
Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: