Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çin usulü tavuk sosu yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 500 gram tavuk göğsü 2.
- 1 adet yumurta 2.
- 2 yemek kaşığı un 2.
- 1 şişe maden suyu 2.
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 2.
- 2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası 2.
- 3 yemek kaşığı nişasta 2.
- 1 adet büyük boy limon 2.
- 1 tepeleme yemek kaşığı şeker 2.
- 1 adet kuru soğan 2.
- 1 adet havuç 2.
- 1 su bardağı sıvı yağ 2.
Sosun yapılışı:
- Tavukları küp küp doğrayın 2.
- Bir kasede yumurta, 2 kaşık nişasta, 2 kaşık un, kabartma tozu ve maden suyunun yarısını karıştırın 2. Tavukları bu karışımın içerisine katarak harmanlayın 2.
- Sosunu hazırlamak için, bir tencerede salçayı yağda kavurun 2. İçine 1 kaşık nişasta, limon ve şekeri ekleyip karıştırın ve biraz kıvam alınca altını kapatın 2.
- Soğanları halka halka doğrayın ve havucu ince ince yuvarlak şekilde doğrayın 2.
- Tavukları kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın 2.
- Tüm malzemeleri bir araya getirip karıştırın ve servis edin 2.
Not: Şeker ve limon dengesini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: