• Buradasın

    Çikolatada gül nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çikolatadan gül yapmak için iki farklı yöntem bulunmaktadır:
    1. Çikolatalı Sürpriz Güller Tarifi:
      • Malzemeler: 1 adet hazır pasta keki, 2 adet sütlü çikolata, bir paket krema 1.
      • Yapılışı:
      1. Çikolataları benmari usulü eritin 1.
      2. Keki elinizle veya robotla ufalayın 1.
      3. Gül şeklindeki silikon kaplarınızın dibine yaklaşık bir kaşık eritilmiş çikolatadan dökün 1.
      4. Ufaladığınız keke kremayı ve kalan çikolatayı ekleyip yoğurun 1.
      5. Bir parça karışımı alıp kaplara güzelce bastırarak yerleştirin 1.
      6. Dolapta 20 dakika bekletip servis edebilirsiniz 1.
    2. Çikolatalı Gül Buketi Tarifi:
      • Malzemeler: 4 adet yumurta, 1,5 su bardağı toz şeker, yarım su bardağı zeytinyağı, yarım su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2 su bardağı un, 200 gram çikolata (frambuazlı veya sütlü veya bitter veya beyaz çikolata) 2.
      • Yapılışı:
      1. Oda sıcaklığındaki yumurtaları toz şekerle beyazlaşana kadar mikserle çırpın 2.
      2. Süt ve zeytinyağını ekleyip biraz daha çırpın 2.
      3. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştırın 2.
      4. Yağlanmış silikon kalıplara üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde hamuru dökün 2.
      5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin 2.
      6. Soğuduktan sonra kekler kalıptan çıkartılır 2.
      7. Kekleri pişirdiğiniz kalıplar yıkanıp kurutulur 2.
      8. Benmari usulü eritilmiş çikolatadan 2 tatlı kaşığı kadarını kekleri pişirdiğiniz silikon kalıplara fırçayla sürün 2.
      9. Silikon kalıplara sürülen erimiş çikolatanın üzerine soğumuş kekleri bastırarak yerleştirin 2.
      10. Buzdolabında 2 saat bekletip daha sonra dikkat ederek kalıptan çıkartın 2.

    Konuyla ilgili materyaller

    Yenilebilir çiçek çikolata nasıl yapılır?

    Yenilebilir çiçek çikolata yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Çiçek Seçimi: Taze ve sağlıklı bir görünüme sahip çiçekler seçilmelidir. 2. Çiçek Hazırlığı: Çiçeklerin sapları çıkarılır ve çiçekler yıkandıktan sonra kağıt havlu veya peçete ile kurulanır. 3. Çikolata Hazırlığı: Yaklaşık yarım kilo çikolata rendelenir ve benmari usulü eritilir. 4. Kaplama: Çiçekler tek tek çikolataya daldırılır, fazla çikolata hafifçe silkelenerek çıkarılır ve bir folyo veya parşömen kağıdı üzerine yerleştirilir. 5. Soğutma: Çiçekler, çikolatanın daha iyi tutunması için dondurucuda 10-15 dakika bekletilir. 6. Dinlendirme: Çikolata kaplı çiçekler, birkaç saat veya bir gece boyunca buzdolabında bekletilir. Uyarı: Bazı çiçek türleri zehirli olabilir, bu nedenle yenilebilir çiçeklerin türüne dikkat edilmelidir.

    Çikolataya batırılmış gül kaç gün dayanır?

    Çikolataya batırılmış güllerin kaç gün dayanacağı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak koparılmış güller, uygun bakım ile 5 ila 7 gün arasında taze kalabilir. Güllerin daha uzun süre dayanması için: Su değişimi: Suyun sık sık değiştirilmesi ve gerektiğinde taze su eklenmesi önerilir. Doğru ortam: Güller, doğrudan güneş ışığından uzak, serin ve sabit bir oda sıcaklığında tutulmalıdır. Sap uzunluğu: Sapların doğru şekilde kısaltılması, güllerin daha fazla su almasını sağlar.