• Buradasın

    Çikolatada gül nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çikolatadan gül yapmak için iki farklı yöntem bulunmaktadır:
    1. Çikolatalı Sürpriz Güller Tarifi:
      • Malzemeler: 1 adet hazır pasta keki, 2 adet sütlü çikolata, bir paket krema 1.
      • Yapılışı:
      1. Çikolataları benmari usulü eritin 1.
      2. Keki elinizle veya robotla ufalayın 1.
      3. Gül şeklindeki silikon kaplarınızın dibine yaklaşık bir kaşık eritilmiş çikolatadan dökün 1.
      4. Ufaladığınız keke kremayı ve kalan çikolatayı ekleyip yoğurun 1.
      5. Bir parça karışımı alıp kaplara güzelce bastırarak yerleştirin 1.
      6. Dolapta 20 dakika bekletip servis edebilirsiniz 1.
    2. Çikolatalı Gül Buketi Tarifi:
      • Malzemeler: 4 adet yumurta, 1,5 su bardağı toz şeker, yarım su bardağı zeytinyağı, yarım su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2 su bardağı un, 200 gram çikolata (frambuazlı veya sütlü veya bitter veya beyaz çikolata) 2.
      • Yapılışı:
      1. Oda sıcaklığındaki yumurtaları toz şekerle beyazlaşana kadar mikserle çırpın 2.
      2. Süt ve zeytinyağını ekleyip biraz daha çırpın 2.
      3. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştırın 2.
      4. Yağlanmış silikon kalıplara üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde hamuru dökün 2.
      5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin 2.
      6. Soğuduktan sonra kekler kalıptan çıkartılır 2.
      7. Kekleri pişirdiğiniz kalıplar yıkanıp kurutulur 2.
      8. Benmari usulü eritilmiş çikolatadan 2 tatlı kaşığı kadarını kekleri pişirdiğiniz silikon kalıplara fırçayla sürün 2.
      9. Silikon kalıplara sürülen erimiş çikolatanın üzerine soğumuş kekleri bastırarak yerleştirin 2.
      10. Buzdolabında 2 saat bekletip daha sonra dikkat ederek kalıptan çıkartın 2.

    Konuyla ilgili materyaller

    Çikolataya batırılmış gül kaç gün dayanır?

    Çikolataya batırılmış güllerin dayanma süresi, normal kesme çiçekler gibi 7 ila 12 gün arasında değişebilir.

    Yenilebilir çiçek çikolata nasıl yapılır?

    Yenilebilir çiçek çikolata yapımı için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Taze çiçekler seçin. 2. Çiçeklerin saplarını kesin ve kurumasını sağlayın. 3. Yaklaşık yarım kilo çikolatayı rendeleyin ve benmari usulü eritin. 4. Fazla çikolatayı süzerek folyo veya parşömen kağıdı üzerine yerleştirin. 5. Buzdolabında birkaç saat veya bir gece bekletin. Bu işlem, çiçeklerin daha uzun süre taze kalmasını sağlar. Yenilebilir çiçeklerin yapımında zehirli çiçek türlerinden kaçınılmalıdır.

    Çikolata nasıl yapılır?

    Çikolata yapımı için gerekli malzemeler: kakao kitlesi; kakao yağı; şeker (esmer şeker veya bal da olabilir); lesitin; vanilya özütü. Çikolata yapım aşamaları: 1. Çikolatayı eritme. 2. Temperleme. 3. Kalıplama ve doldurma. 4. Çikolatayı çıkarma ve dekorasyon. Ayrıca, evde çikolata yapımı için Lezzet ve Ella Çikolata Evi gibi sitelerden detaylı tarifler de bulabilirsiniz.