• Buradasın

    Çığırtma hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çığırtma yemeği, Bergama yöresine aittir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bergama Çığırtma nasıl yapılır?

    Bergama Çığırtması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 5 yemek kaşığı zeytinyağı - 3 adet patlıcan - 3-4 adet yeşil biber - 2 adet domates (rendelenmiş) - 2 diş sarımsak Yapılışı: 1. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun ve her iki yanına bıçakla çok derin olmayan çizikler atın. 2. Patlıcanları ve yeşil biberleri geniş bir tencereye ekleyerek kapağı kapalı şekilde, orta ateşte kızartmaya bırakın. 3. Üzerine rendelenmiş domatesi, ezilmiş sarımsağı, şekeri ve tuzu ilave ederek kapağı kapalı şekilde pişirmeye bırakın. 4. Patlıcanlar tamamen yumuşayıp, domatesler suyunu çekince ocaktan alın. 5. Servis tabağına patlıcanları, üzerine yeşil biberleri ve en son olarak da domates sosuyla servis edin. Afiyet olsun!

    Çığirtma içinde ne var?

    Çığırtma yemeğinde genellikle şu malzemeler bulunur: Patlıcan çığırtması: Patlıcan, domates, yeşil biber, sarımsak ve zeytinyağı. Kıyma çığırtma: Koyun eti, soğan, tuz, karabiber ve safran. Bu yemeklerin ortak özelliği, üzerlerine en son çırpılmış yumurta dökülmesidir.