• Buradasın

    Çığırtma hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming plate of **çığırtma**—tender eggplant slices in a rich tomato sauce—rests on a rustic wooden table with a backdrop of sunlit olive groves near Bergama.
    Çığırtma yemeği, Bergama yöresine aittir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bergama Çığırtma nasıl yapılır?

    Bergama Çığırtması (Patlıcan Çığırtma) Tarifi: Malzemeler: 5 yemek kaşığı zeytinyağı; 3 adet patlıcan (ince, uzun); 3-4 adet yeşil biber; 2 adet domates (rendelenmiş); 2 diş sarımsak. Yapılışı: 1. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun ve her iki yanına bıçakla çok derin olmayan çizikler atın. 2. Patlıcanları ve yeşil biberleri geniş bir tencereye ekleyin, kapağı kapalı şekilde, orta ateşte kızartmaya bırakın. 3. Arada sırada sebzeleri döndürerek hafif kahverengi bir renk alana dek kızartın. 4. Üzerine rendelenmiş domatesi, ezilmiş sarımsağı, şekeri ve tuzu ilave edin, kapağı kapalı şekilde pişirmeye bırakın. 5. Patlıcanlar tamamen yumuşayıp, domatesler suyunu çekince ocaktan alın. 6. Servis tabağına patlıcanları, üzerine yeşil biberleri ve en son olarak da domates sosuyla servis edin. Püf Noktası: Çığırtma yemeğinin yağı asla süzülmez, çünkü patlıcanlar bütün olduğu için fazla yağ çekmez.

    Çığirtma içinde ne var?

    Çığırtma genellikle şu malzemelerden yapılır: Patlıcan. Biber. Domates. Sarımsak. Zeytinyağı. Tuz. Çığırtma tarifi, bölgeye ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.