Buradasın
Bergama Çığırtma nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bergama Çığırtması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı 12
- 3 adet patlıcan 12
- 3-4 adet yeşil biber 12
- 2 adet domates (rendelenmiş) 12
- 2 diş sarımsak 12
Yapılışı:
- Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun ve her iki yanına bıçakla çok derin olmayan çizikler atın 12.
- Patlıcanları ve yeşil biberleri geniş bir tencereye ekleyerek kapağı kapalı şekilde, orta ateşte kızartmaya bırakın 12. Arada sırada sebzeleri döndürerek hafif kahverengi bir renk alana dek kızartın 12.
- Üzerine rendelenmiş domatesi, ezilmiş sarımsağı, şekeri ve tuzu ilave ederek kapağı kapalı şekilde pişirmeye bırakın 12.
- Patlıcanlar tamamen yumuşayıp, domatesler suyunu çekince ocaktan alın 12.
- Servis tabağına patlıcanları, üzerine yeşil biberleri ve en son olarak da domates sosuyla servis edin 12.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: