Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bergama Çığırtması (Patlıcan Çığırtma) Tarifi:
Malzemeler:
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 3 adet patlıcan (ince, uzun) 1;
- 3-4 adet yeşil biber 1;
- 2 adet domates (rendelenmiş) 1;
- 2 diş sarımsak 1.
Yapılışı:
- Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun ve her iki yanına bıçakla çok derin olmayan çizikler atın 1.
- Patlıcanları ve yeşil biberleri geniş bir tencereye ekleyin, kapağı kapalı şekilde, orta ateşte kızartmaya bırakın 1.
- Arada sırada sebzeleri döndürerek hafif kahverengi bir renk alana dek kızartın 1.
- Üzerine rendelenmiş domatesi, ezilmiş sarımsağı, şekeri ve tuzu ilave edin, kapağı kapalı şekilde pişirmeye bırakın 1.
- Patlıcanlar tamamen yumuşayıp, domatesler suyunu çekince ocaktan alın 1.
- Servis tabağına patlıcanları, üzerine yeşil biberleri ve en son olarak da domates sosuyla servis edin 1.
Püf Noktası: Çığırtma yemeğinin yağı asla süzülmez, çünkü patlıcanlar bütün olduğu için fazla yağ çekmez 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: