• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Çiğ tavuğun besin değeri düşer mi?

    • Sağlık
    • Beslenme
    • Tavuk
    • BesinDeğeri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A plump raw chicken breast on a wooden cutting board next to a sizzling grilled chicken piece, with fresh herbs and lemon slices scattered around, evoking a Turkish kitchen setting.
    Çiğ tavuğun besin değeri, pişirildiğinde bir miktar düşebilir 4. Pişirme işlemi, tavuk etindeki bazı besin maddelerinin sindirilebilirliğini azaltır 1.
    Ancak, çiğ tavuk hala yüksek kaliteli protein, B vitaminleri ve mineraller gibi önemli besin öğeleri içerir 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. zararlar.com
        1
      2. besin.gen.tr
        2
      3. protein.gen.tr
        3
      4. fityemek.com
        4
      5. cinarziraat.com
        5
    • Pişirme işlemi besin değerini nasıl etkiler?

    • Tavuk eti hangi vitaminleri içerir?

    • Çiğ tavukta hangi besin maddeleri bulunur?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    A golden-brown roasted chicken on a wooden cutting board, surrounded by fresh vegetables and herbs, with a warm kitchen backdrop and steam rising from the tender meat.

    Tavuk etinde en çok hangi besin içeriği vardır?

    Tavuk etinde en çok bulunan besin içeriği proteindir. Tavuk etinin 100 gram yenilebilir kısmında yaklaşık: 20-22 gram protein bulunur; 9,7 gram yağ bulunur; 2,6 gram doymuş yağ (SFA) bulunur; 4,4 gram tekli doymamış yağ (MUFA) bulunur; 1,8 gram çoklu doymamış yağ (PUFA) bulunur. Ayrıca tavuk eti, B12 vitamini, tiyamin, riboflavin, niyasin ve B6 vitamini açısından da zengindir.
    • Beslenme
    • Tavuk
    • Protein
    • Vitaminler
    • Mineraller
    5 kaynak

    1 porsiyon tavuk göğsü besin değerleri nelerdir?

    1 porsiyon (98 g) tavuk göğsü besin değerleri: Kalori: 191 kcal. Yağ: 7,72 g. Karbonhidrat: 0 g. Protein: 29,55 g. Sodyum: 393 mg. Kolesterol: 83 mg. Potasyum: 243 mg. Derisiz tavuk göğsü için besin değerleri: Kalori: 120 kcal (100 g). Yağ: 2,6 g (100 g). Protein: 22,5 g (100 g). Karbonhidrat: 0 g (100 g). Tavuk göğsünün besin değerleri, pişirme yöntemi ve büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir.
    • Sağlık
    • Beslenme
    • BesinDeğerleri
    • Tavuk
    5 kaynak

    Çiğ tavuk neden yenmez?

    Çiğ tavuk yenmez çünkü çiğ tavukta genellikle Salmonella, Campylobacter ve Clostridium perfringens gibi patojen bakteriler bulunur. Çiğ tavuk yenmemesi için bazı nedenler: Bakteriyel enfeksiyonlar: Çiğ tavuk, bu bakterilerle kontamine olabilir. Çapraz kontaminasyon: Çiğ tavuk, diğer gıdalara bakteri bulaştırabilir. Hazımsızlık: Çiğ et, sindirim sisteminde hazımsızlığa neden olabilir. B vitamini eksikliği: Çiğ tavuk, B vitamini eksikliğini artırabilir ve sinirlilik gibi sorunlara yol açabilir. Bu bakterilerle karşılaşmamak için tavuk ve tavuk ürünleri iyice pişmiş olarak tüketilmelidir.
    • Sağlık
    • Gıda
    • GıdaZehirlenmesi
    • Tavuk
    5 kaynak

    100 gr tavuk göğsü besin değeri nedir?

    100 gram tavuk göğsünün besin değerleri: Kalori: 108 kcal. Protein: 22,5 gr. Yağ: 2,0 gr. Karbonhidrat: 0,0 gr. Ayrıca, tavuk göğsü kalsiyum, potasyum, demir minerallerinin yanı sıra A vitamini ile B grubu vitaminlerini de içerir.
    • Sağlık
    • Beslenme
    • Tavuk
    • BesinDeğerleri
    5 kaynak
    A rustic Turkish kitchen with a steaming pot of boiled chicken, a sizzling grilled chicken skewer over glowing embers, a golden-brown roasted chicken in a clay oven, and a colorful sauté pan of chicken with fresh vegetables, all emitting savory aromas.

    Hangi pişmiş tavuklar sağlıklı?

    Sağlıklı pişmiş tavuklar arasında öne çıkanlar: Haşlama: Yağ kullanılmadığı için en sağlıklı pişirme yöntemlerinden biridir. Izgara: Marine edilmiş ve yüksek ısıya maruz kalmadan pişirilmiş ızgara tavuk, sağlıklı bir seçenektir. Fırında pişirme: Izgara ve mangala göre daha az kanserojen madde oluşumu sağlar. Tavuk pişirirken doymuş yağ kullanımını minimumda tutmak ve etin iç sıcaklığının 72 dereceye ulaştığından emin olmak önemlidir.
    • Teknoloji
    • SağlıklıYemekler
    • Tavuk
    • PişirmeYöntemleri
    5 kaynak
    A side-by-side comparison of raw and cooked chicken breasts on a wooden cutting board, with the raw piece pale and moist and the cooked piece golden-brown and slightly charred, surrounded by fresh herbs and lemon wedges.

    Pişmiş ve pişmemiş tavuğun besin değerleri aynı mı?

    Pişmiş ve pişmemiş tavuğun besin değerleri bazı farklılıklara sahiptir. Pişmemiş tavuk göğsü yaklaşık olarak 165 kalori, 31 gram protein, 3.6 gram yağ içerir. Pişmiş tavuk göğsü ise kalori değeri açısından daha yüksektir ve 100 gramında yaklaşık 187 kalori bulunur.
    • Sağlık
    • Beslenme
    • Tavuk
    • BesinDeğerleri
    5 kaynak

    Çiğ tavukta hangi bakteriler var?

    Çiğ tavukta genellikle bulunan bakteriler şunlardır: Salmonella. Campylobacter. Clostridium perfringens. Staphylococcus aureus. Bu bakteriler, tavuk eti yeterince pişirilmediğinde canlı kalabilir ve sindirim sistemine girdiklerinde toksinler üreterek gıda zehirlenmesine neden olabilir.
    • Sağlık
    • Gıda
    • Bakteriler
    • GıdaZehirlenmesi
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"d7fq0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fcig-tavugun-besin-degeri-duser-mi-2191882698%3Flr%3D213%26ncrnd%3D23286","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"6792474821757110512","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1757110534294413-15793624686669198485-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-106-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d7fqw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"d7fq1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d7fqw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"d7fq2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Çiğ tavuğun besin değeri, pişirildiğinde bir miktar düşebilir** [```4```](https://fityemek.com/beslenme-rehberi/pisirince-besin-degeri-azaliyor-mu/). Pişirme işlemi, tavuk etindeki bazı besin maddelerinin sindirilebilirliğini azaltır [```1```](https://www.zararlar.com/cig-tavuk-yemenin-sagliga-zararlari-nelerdir.html).\n\nAncak, çiğ tavuk hala yüksek kaliteli protein, B vitaminleri ve mineraller gibi önemli besin öğeleri içerir [```2```](https://www.besin.gen.tr/cig-tavuk-besin-degeri-nedir-ve-saglik-acisindan-riskleri-nelerdir.html)[```3```](https://www.protein.gen.tr/100-gr-cig-tavukta-ne-kadar-protein-bulunur.html).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.zararlar.com/cig-tavuk-yemenin-sagliga-zararlari-nelerdir.html","title":"Çiğ Tavuk Yemenin Sağlığa Zararları Nelerdir?","shownUrl":"https://www.zararlar.com/cig-tavuk-yemenin-sagliga-zararlari-nelerdir.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.besin.gen.tr/cig-tavuk-besin-degeri-nedir-ve-saglik-acisindan-riskleri-nelerdir.html","title":"Çiğ Tavuk Besin Değeri Nedir ve Sağlık Açısından Riskleri...","shownUrl":"https://www.besin.gen.tr/cig-tavuk-besin-degeri-nedir-ve-saglik-acisindan-riskleri-nelerdir.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.protein.gen.tr/100-gr-cig-tavukta-ne-kadar-protein-bulunur.html","title":"100 Gr Çiğ Tavukta Ne Kadar Protein Bulunur?","shownUrl":"https://www.protein.gen.tr/100-gr-cig-tavukta-ne-kadar-protein-bulunur.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://fityemek.com/beslenme-rehberi/pisirince-besin-degeri-azaliyor-mu/","title":"Pişirince Besin Değeri Azalıyor mu?-Çiğ mi Pişmiş Yemek...","shownUrl":"https://fityemek.com/beslenme-rehberi/pisirince-besin-degeri-azaliyor-mu/","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://cinarziraat.com/tavuk-eti/1290-cagin-besini-tavuk-etini-taniyalim.html","title":"ÇAĞIN BESİNİ TAVUK ETİNİ TANIYALIM - Çınar Ziraat...","shownUrl":"https://cinarziraat.com/tavuk-eti/1290-cagin-besini-tavuk-etini-taniyalim.html","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Çiğ tavuğun besin değeri düşer mi?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/saglik","text":"Sağlık"},{"href":"/yacevap/t/beslenme","text":"Beslenme"},{"href":"/yacevap/t/tavuk","text":"Tavuk"},{"href":"/yacevap/t/besindegeri","text":"BesinDeğeri"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Pişirme işlemi besin değerini nasıl etkiler?","url":"/search?text=Pi%C5%9Firme+i%C5%9Fleminin+besin+de%C4%9Ferine+etkisi&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Tavuk eti hangi vitaminleri içerir?","url":"/search?text=Tavuk+eti+hangi+vitaminleri+i%C3%A7erir%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Çiğ tavukta hangi besin maddeleri bulunur?","url":"/search?text=%C3%87i%C4%9F+tavukta+bulunan+besin+maddeleri&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=%C3%87i%C4%9F+tavu%C4%9Fun+besin+de%C4%9Feri+d%C3%BC%C5%9Fer+mi%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A plump raw chicken breast on a wooden cutting board next to a sizzling grilled chicken piece, with fresh herbs and lemon slices scattered around, evoking a Turkish kitchen setting.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-iZetWahv7DfTfzroUvsi/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"6792474821757110512","reqid":"1757110534294413-15793624686669198485-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-106-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1757110534294413-15793624686669198485-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-106-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d7fqw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"d7fq3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Tavuk_eti?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.diyetkolik.com/kac-kalori/tavuk-eti-derili?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/hindi-ve-tavuk-hangisinde-daha-cok-protein-var?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tavukiyidir.com/makale/saglikli-tavuk-etinin-besin-degerleri-273?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bilpagida.com.tr/tr/tavuk-etinin-besin-degeri-gecmisten-gunumuze-203?size=16&stub=1"],"header":"Tavuk etinde en çok hangi besin içeriği vardır?","teaser":"Tavuk etinde en çok bulunan besin içeriği proteindir. Tavuk etinin 100 gram yenilebilir kısmında yaklaşık: 20-22 gram protein bulunur; 9,7 gram yağ bulunur; 2,6 gram doymuş yağ (SFA) bulunur; 4,4 gram tekli doymamış yağ (MUFA) bulunur; 1,8 gram çoklu doymamış yağ (PUFA) bulunur. Ayrıca tavuk eti, B12 vitamini, tiyamin, riboflavin, niyasin ve B6 vitamini açısından da zengindir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/tavuk-etinde-en-cok-hangi-besin-icerigi-vardir-1716757806","tags":[{"href":"/yacevap/t/beslenme","text":"Beslenme"},{"href":"/yacevap/t/tavuk","text":"Tavuk"},{"href":"/yacevap/t/protein","text":"Protein"},{"href":"/yacevap/t/vitaminler","text":"Vitaminler"},{"href":"/yacevap/t/mineraller","text":"Mineraller"}],"imageThumbProps":{"alt":"A golden-brown roasted chicken on a wooden cutting board, surrounded by fresh vegetables and herbs, with a warm kitchen backdrop and steam rising from the tender meat.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-MuTLDC6HDvThtoyN75QJ/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.fatsecret.com.tr/kaloriler-beslenme/genel/tavuk-g%C3%B6%C4%9Fs%C3%BC%3fportionid=5043&portionamount=1,000?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.fitekran.com/besin-degeri/tavuk-gogus-derisiz/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.diyetkolik.com/kac-kalori/tavuk-gogus-derisiz-cig?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.besindegeri.gen.tr/1-porsiyon-tavuk-gogsu.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tugbayaprak.com/tavuk-gogsu-faydalari-besin-degerleri-kalorisi/?size=16&stub=1"],"header":"1 porsiyon tavuk göğsü besin değerleri nelerdir?","teaser":"1 porsiyon (98 g) tavuk göğsü besin değerleri: Kalori: 191 kcal. Yağ: 7,72 g. Karbonhidrat: 0 g. Protein: 29,55 g. Sodyum: 393 mg. Kolesterol: 83 mg. Potasyum: 243 mg. Derisiz tavuk göğsü için besin değerleri: Kalori: 120 kcal (100 g). Yağ: 2,6 g (100 g). Protein: 22,5 g (100 g). Karbonhidrat: 0 g (100 g). Tavuk göğsünün besin değerleri, pişirme yöntemi ve büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/1-porsiyon-tavuk-gogsu-besin-degerleri-nelerdir-1282211215","tags":[{"href":"/yacevap/t/saglik","text":"Sağlık"},{"href":"/yacevap/t/beslenme","text":"Beslenme"},{"href":"/yacevap/t/besindegerleri","text":"BesinDeğerleri"},{"href":"/yacevap/t/tavuk","text":"Tavuk"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://eodev.com/gorev/18278210?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/cig-tavuk-neden-yenmez?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.acibadem.com.tr/hayat/tavuk-zehirlenmesi-belirtileri/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pinardemirkaya.com.tr/cig-tavuk-yikanmali-mi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dayibilir.com/soru/152870/cig-tavuk-eti-neden-yenmez?size=16&stub=1"],"header":"Çiğ tavuk neden yenmez?","teaser":"Çiğ tavuk yenmez çünkü çiğ tavukta genellikle Salmonella, Campylobacter ve Clostridium perfringens gibi patojen bakteriler bulunur. Çiğ tavuk yenmemesi için bazı nedenler: Bakteriyel enfeksiyonlar: Çiğ tavuk, bu bakterilerle kontamine olabilir. Çapraz kontaminasyon: Çiğ tavuk, diğer gıdalara bakteri bulaştırabilir. Hazımsızlık: Çiğ et, sindirim sisteminde hazımsızlığa neden olabilir. B vitamini eksikliği: Çiğ tavuk, B vitamini eksikliğini artırabilir ve sinirlilik gibi sorunlara yol açabilir. Bu bakterilerle karşılaşmamak için tavuk ve tavuk ürünleri iyice pişmiş olarak tüketilmelidir.","href":"/yacevap/c/saglik/q/cig-tavuk-neden-yenmez-2180542385","tags":[{"href":"/yacevap/t/saglik","text":"Sağlık"},{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/gidazehirlenmesi","text":"GıdaZehirlenmesi"},{"href":"/yacevap/t/tavuk","text":"Tavuk"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.fatsecret.com.tr/kaloriler-beslenme/genel/tavuk-g%C3%B6%C4%9Fs%C3%BC%3fportionid=50321&portionamount=100,000?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hergundahafit.com/besin-degerleri/tavuk-gogsu-besin-degeri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.fitekran.com/besin-degeri/tavuk-gogus-derisiz/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.banvit.com/banvite-sor/tavuk-gogsu-bonfile-besin-degerleri-100-gram-icin?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.diyetkolik.com/kac-kalori/tavuk-gogus-derisiz-izgara?size=16&stub=1"],"header":"100 gr tavuk göğsü besin değeri nedir?","teaser":"100 gram tavuk göğsünün besin değerleri: Kalori: 108 kcal. Protein: 22,5 gr. Yağ: 2,0 gr. Karbonhidrat: 0,0 gr. Ayrıca, tavuk göğsü kalsiyum, potasyum, demir minerallerinin yanı sıra A vitamini ile B grubu vitaminlerini de içerir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/100-gr-tavuk-gogsu-besin-degeri-nedir-1664932024","tags":[{"href":"/yacevap/t/saglik","text":"Sağlık"},{"href":"/yacevap/t/beslenme","text":"Beslenme"},{"href":"/yacevap/t/tavuk","text":"Tavuk"},{"href":"/yacevap/t/besindegerleri","text":"BesinDeğerleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tavukiyidir.com/makale/en-saglikli-tavuk-pisirme-yontemleri-116?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ensonhaber.com/saglik/tavuk-etinde-kucuk-hatalar-sagliginizi-tehlikeye-atabilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://saglikhaberciniz.com.tr/beslenme/tavuk-eti-saglikli-mi-faydalari-zararlari-ve-besin-icerigi-nelerdir-955h?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tgrthaber.com/mavikadin/tavuk-pisirmenin-en-saglikli-5-yolu/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tarifkasif.com/articles/tavuk-kilosu-besin-degerleri-pisirme-yontemleri/?size=16&stub=1"],"header":"Hangi pişmiş tavuklar sağlıklı?","teaser":"Sağlıklı pişmiş tavuklar arasında öne çıkanlar: Haşlama: Yağ kullanılmadığı için en sağlıklı pişirme yöntemlerinden biridir. Izgara: Marine edilmiş ve yüksek ısıya maruz kalmadan pişirilmiş ızgara tavuk, sağlıklı bir seçenektir. Fırında pişirme: Izgara ve mangala göre daha az kanserojen madde oluşumu sağlar. Tavuk pişirirken doymuş yağ kullanımını minimumda tutmak ve etin iç sıcaklığının 72 dereceye ulaştığından emin olmak önemlidir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/hangi-pismis-tavuklar-saglikli-4125189998","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/saglikliyemekler","text":"SağlıklıYemekler"},{"href":"/yacevap/t/tavuk","text":"Tavuk"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeyontemleri","text":"PişirmeYöntemleri"}],"imageThumbProps":{"alt":"A rustic Turkish kitchen with a steaming pot of boiled chicken, a sizzling grilled chicken skewer over glowing embers, a golden-brown roasted chicken in a clay oven, and a colorful sauté pan of chicken with fresh vegetables, all emitting savory aromas.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16495301/picture-5utt42k0sEoEV1mWGhuA/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://rumeysaaltay.com/besin-degisimleri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kackalori.com.tr/KacKalori/1-kase-pismis-dogranmis-tavuk-derisi-yenmeden?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tavukgogsu.gen.tr/pismemis-tavuk-gogsunun-besin-degerleri-nelerdir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.fatsecret.com.tr/kaloriler-beslenme/genel/tavuk-g%C3%B6%C4%9F%C3%BCs-eti-%28k%C4%B1zarm%C4%B1%C5%9F-pi%C5%9Fmi%C5%9F%29%3fportionid=57179&portionamount=100,000?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/kac-kalori/tavuk/?size=16&stub=1"],"header":"Pişmiş ve pişmemiş tavuğun besin değerleri aynı mı?","teaser":"Pişmiş ve pişmemiş tavuğun besin değerleri bazı farklılıklara sahiptir. Pişmemiş tavuk göğsü yaklaşık olarak 165 kalori, 31 gram protein, 3.6 gram yağ içerir. Pişmiş tavuk göğsü ise kalori değeri açısından daha yüksektir ve 100 gramında yaklaşık 187 kalori bulunur.","href":"/yacevap/c/yemek/q/pismis-ve-pismemis-tavugun-besin-degerleri-ayni-mi-4131022017","tags":[{"href":"/yacevap/t/saglik","text":"Sağlık"},{"href":"/yacevap/t/beslenme","text":"Beslenme"},{"href":"/yacevap/t/tavuk","text":"Tavuk"},{"href":"/yacevap/t/besindegerleri","text":"BesinDeğerleri"}],"imageThumbProps":{"alt":"A side-by-side comparison of raw and cooked chicken breasts on a wooden cutting board, with the raw piece pale and moist and the cooked piece golden-brown and slightly charred, surrounded by fresh herbs and lemon wedges.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-5uZGEgsG9Itvg2YQJDgg/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.drinkfood.biz/tr/main-dishes/chicken-recipes/1017036423.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gzt.adu.edu.tr/haber/cig-tavukta-hastalik-riski-hijyen-onerileri-9372?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.medicalpark.com.tr/tavuk-zehirlenmesi-belirtileri/hg-4539?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pinardemirkaya.com.tr/cig-tavuk-yikanmali-mi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.formsante.com.tr/hangi-gidada-ne-tur-bakteriler-bulunuyor/?size=16&stub=1"],"header":"Çiğ tavukta hangi bakteriler var?","teaser":"Çiğ tavukta genellikle bulunan bakteriler şunlardır: Salmonella. Campylobacter. Clostridium perfringens. Staphylococcus aureus. Bu bakteriler, tavuk eti yeterince pişirilmediğinde canlı kalabilir ve sindirim sistemine girdiklerinde toksinler üreterek gıda zehirlenmesine neden olabilir.","href":"/yacevap/c/saglik/q/cig-tavukta-hangi-bakteriler-var-1986325418","tags":[{"href":"/yacevap/t/saglik","text":"Sağlık"},{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/bakteriler","text":"Bakteriler"},{"href":"/yacevap/t/gidazehirlenmesi","text":"GıdaZehirlenmesi"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d7fqw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"d7fq4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d7fqw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"d7fq5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"d7fqw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}