İç Anadolu usulü çiğ köfte yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak çiğ köfte yapımı için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 4 çay bardağı köftelik bulgur; 4 diş sarımsak; 1 büyük boy soğan; 1 domates rendesi; 1 çorba kaşığı salça; 1 çay bardağı isot; 1 çorba kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı silme karabiber; 1 çay kaşığı silme kimyon; Tuz; 1 çay bardağından iki parmak az sıvı yağ; Ilık su; Maydanoz. Yapılışı: 1. İsot, pul biber, kimyon, karabiberi bir su bardağı ılık suda 5 dakika bekletin. 2. Bulgurun içerisine ıslattığınız baharatları, soğan rendesi, sarımsak rendesi, domates rendesi ve salçayı ekleyerek yoğurma işlemini başlatın. 3. Bulgurlar kurumaya başlayınca ılık su ekleyerek yoğurma işlemine devam edin. 4. Yoğurma işlemi bittikten sonra içerisine maydanoz ekleyip biraz daha yoğurun. 5. Sıvı yağı bir tavaya alıp kızdırın. 6. Yağın kızdığını anlamak için içerisine bir parça bulgur atın. 7. Çiğ köfteyi yoğurduğunuz kapta yayvanlaştırıp parmak parmak boşluklar oluşturun ve kızgın yağı her yerine gelecek şekilde dökün. 8. Biraz soğuduktan sonra yoğurup şekil verin. Çiğ köfte, genellikle marul, limon ve lavaş ile birlikte servis edilir.